Ammattiopisto Gradia

Ammattiopisto Gradia on Keski-Suomen suurin ja yksi Suomen suurimmista ammatillisista oppilaitoksista. Tarjoamme koulutusta 28 eri ammatillisella alalla sekä nuorille että aikuisille. Meillä voitkin opiskella uuteen ammattiin, kehittää osaamistasi tai siirtyä uudelle alalle. Ammatillinen koulutus avaa sinulle ovet tämän päivän työmarkkinoille sekä jatko-opintoihin, kuten ammattikorkeakouluihin ja yliopistoihin.

Koulutustarjontaamme kuuluvat ammatillisten perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkintojen lisäksi muun muassa lyhyt- ja lupakorttikoulutukset. Järjestämme myös aikuisten perusopetusta, tutkintokoulutukseen valmentavaa koulutusta (TUVA), muita valmentavia koulutuksia sekä taiteen perusopetusta musiikissa ja tanssissa. Voit opiskella tutkinnon tai tutkinnon osan myös oppisopimuskoulutuksena. Yritysasiakkaillemme tarjoamme monipuolisia vaihtoehtoja osaamisen kehittämiseen.

Meillä on laaja työelämäverkosto, jossa opiskelijamme suorittavat työelämässä oppimisen jaksoja tai oppisopimuksia. Voit hakeutua koulutuksiimme ympäri vuoden. Mikäli et heti löydä itsellesi sopivaa tutkintoa, TUVA-koulutus voi olla sinulle hyvä vaihtoehto.

Tuemme yksilöllisiä opintopolkuja monin tavoin. Meillä voit esimerkiksi yhdistää ammatillisiin opintoihin lukio-opintoja ja näin suorittaa kaksoistutkinnon yhtäaikaisesti ammatillisen tutkinnon kanssa. Tavoitteellisesti urheilevat opiskelijat voivat yhdistää ammatillisen opiskelun ja urheilun urheiluvalmennuksessa – aina seuratasosta maajoukkuetasoon.

Toimimme yhdeksällä kampuksella Jyväskylässä, Jämsässä ja Lievestuoreella. Lisäksi järjestämme koulutusta tarpeen mukaan pop-up-tyyppisesti muidenkin kuntien alueella.

Ammattiopisto Gradia kuuluu Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradiaan, jossa opiskelijoita on 22 000.

Katso lisää

Tekniikan alan opintojen tarjonta

Voit suorittaa tekniikan alojen koulutuksia Jyväskylässä, Jämsässä ja Laukaan Lievestuoreella. Ammatillisen perustutkinnon lisäksi tarjolla on ammatti- ja erikoisammattitutkintoja, joilla voit syventää tietyn alan osaamistasi.

Perustutkintoihin voi hakeutua sekä peruskoulun jälkeisen koulutuksen yhteishaussa keväisin että jatkuvassa haussa ympäri vuoden. Ammatti- ja erikoisammattitutkintoihin hakeudutaan jatkuvassa haussa. Voit hakeutua myös oppisopimuskoulutukseen.

Tekniikan alojen perustutkintojamme ovat:

  • Ajoneuvoalan perustutkinto: autokorimekaanikko, automekaanikko, diagnoosimekaanikko, hyötyajoneuvomekaanikko, pienkonemekaanikko, varaosamyyjä
  • Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto: koneasentaja, koneistaja, levyseppähitsaaja
  • Logistiikan perustutkinto: kuorma-autonkuljettaja, yhdistelmäajoneuvonkuljettaja, palvelulogistiikkatyöntekijä (varastoala)
  • Metsäalan perustutkinto: metsäkoneenkuljettaja, metsuri-metsäpalvelujen tuottaja, metsäkoneasentaja
  • Pintakäsittelyalan perustutkinto: maalari
  • Puuteollisuuden perustutkinto: puuseppä
  • Rakennusalan perustutkinto: talonrakentaja, maarakennuskoneenkuljettaja
  • Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto: sähköasentaja, automaatioasentaja
  • Talotekniikan perustutkinto: ilmanvaihtoasentaja, putkiasentaja
  • Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto: elektroniikka-asentaja, IT-tukihenkilö, ohjelmistokehittäjä, tietoverkkoasentaja

 

Katso kaikki Gradian koulutukset

Jyväskylä ja Jämsä

Jyväskylä on kasvava ja kansainvälisesti arvostettu koulutuksen ja osaamisen kaupunki. Sivistyksellä ja koulutuksella on kaupungissa pitkät perinteet ja niiden arvo ja merkitys ymmärretään myös tänä päivänä.

Jyväskylä on myös Suomen Liikuntapääkaupunki, paras paikka opiskella ja treenata. Meillä on hyvät olosuhteet liikunnan harrastamiseen sekä huippuosaamista liikuntatieteessä, kilpaurheilun tutkimuksessa ja valmennuksessa.

Jyväskylässä voit valita joustavan ja yksilöllisen opintopolkusi sekä ristiinopiskella eri oppilaitosten välillä. EduFutura on Jyväskylän yliopiston, Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradian yhteistyömalli, joka mahdollistaa ristiinopiskelun EduFutura-oppilaitosten välillä.

Eteläisessä Keski-Suomessa sijaitsevasta Jämsästä ovat hyvät liikenneyhteydet eri puolille Suomea, laaja vuokra-asuntotarjonta, monipuoliset harrastusmahdollisuudet sekä Himoksen tapahtumat ja aktiviteetit tarjoavat opiskelijoille monia mahdollisuuksia.