Valkeakosken ammattiopisto VAAO

Vanhankyläntie 2

37630 Valkeakoski

Valkeakosken ammattiopisto VAAO

Valkeakosken ammattiopisto (VAAO) on Valkeakoskella, Etelä-Pirkanmaalla toimiva monialainen ammatillinen oppilaitos. Vahva yhteistyö asiakkaiden ja yritysmaailman kanssa on tehnyt VAAOsta tärkeän ammatillisen kouluttajan ja yritysten työvoimatarpeen tyydyttäjän.

Valkeakosken ammattiopisto sijaitsee Valkeakoski Campus -alueella, joka tarjoaa kompaktissa pihapiirissä oppilaitosyhteistyötä niin lukion kuin ammattikorkeakoulunkin kanssa. Koko toimintamme on keskitetty campus-alueelle.

VAAO palvelee yrityksiä osaamiskartoituksilla ja räätälöidyllä henkilöstökoulutuksilla. Tarjoamme myös alihankintapalvelua ja toimimme siltana työ- ja opiskelumaailman välillä.

VAAOssa opiskelee vuosittain noin 1200 opiskelijaa. Henkilöstöä VAAOssa on noin 130. Perustutkintojen lisäksi VAAOssa voi opiskella ammatti- tai erikoisammattitutkintoja sekä erilaisia lyhyt- ja täydennyskoulutuksia. Opiskelemaan hakeudutaan joko yhteishaun kautta tai jatkuvan haun kautta. Yhteishaku on suunnattu peruskoulunsa päättäneille nuorille. Jatkuva haku on suunnattu vastaamaan pääsääntöisesti aikuisten koulutustarpeisiin.

VAAOssa opiskelijan oppimispolku yksilöllistetään ja hänelle rakennetaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma.

Haluamme olla osaamisen ykköskumppani sekä opiskelijoille, työelämälle ja muille yhteistyökumppaneillemme. Viemme vahvaa viestiä peruskouluihin eri alojen työvoimatarpeesta.

Koulutusalat on jaettu Hyvinvoinnin ja palvelun koulutusaloihin sekä teknologian ja rakentamisen koulutusaloihin.

Teknologian ja rakentamisen koulutusaloja ovat:
– Ajoneuvoalan perustutkinto​, automekaanikko
– Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto​, koneasentaja, koneistaja, levyseppähitsaaja
– Pintakäsittelyalan perustutkinto​, maalari
– Prosessiteollisuuden perustutkinto​, prosessinhoitaja
– Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto​, automaatioasentaja, sähköasentaja
– Talotekniikan perustutkinto, putkiasentaja

Pääsy- tai soveltuvuuskokeita teknologian ja rakentamisen koulutusaloille ei ole.

Nuortenkoski – Valkeakosken kaupungin Nuorisopalvelut