Turun ammatti-instituutti TAI

Aninkaistenkatu 7

20100 Turku

Turun ammatti-instituutti TAI

Oppilaitoksen esittely

Turun ammatti-instituutti (TAI) on Varsinais-Suomen suurin ammatillinen oppilaitos. TAIn kuudessa toimipisteessä eri puolilla Turkua opiskelee vuosittain n. 10000 opiskelijaa. Me tarjoamme koulutusta ja osaamista, jotta opiskelijamme saavat oikean ammatin ja loistavat valmiudet siirtyä työelämään omaa polkuaan seuraten Рtarkoittaapa se sitten oppisopimusta, yo-tutkintoa, ammattitaitokilpailuja, yrittäjävalmennusta tai kansainvälisiä urasuunnitelmia. Tarjoamme myös lyhytkoulutuksia ja täydentäviä koulutuksia aivan jokaiselle.

Valmistu kaikkeen. Varaudu parhaimpaan.

Katso lisää

Turku on ihmisen parasta aikaa


Turku on yli 54 000 opiskelijan eläväinen kaupunki kompaktissa koossa, jossa liikkuminen on helppoa esimerkiksi julkisilla. Kesäisin kauniit puistot ja jokiranta muuntautuvat kaikkien suosikkiajanviettopaikoiksi. Kokeile myös Turun vaihtoehtokulttuuria, joka houkuttelee kävijöitä esimerkiksi musiikilla, taiteella ja tempauksilla läpi vuoden.

 

Turun kirjava kahvila- ja ravintolakulttuuri tarjoavat herkkuja jokaiselle maulle. Vuoden jokaisena päivänä voit myös nauttia risteilystä Turku-Åbo-välillä ja kokea funikulaarin. Seikkailun janoisille löytyy kauniita retkeilymaastoja ja yhteyksiä Suomeen sekä ulkomaille.

 

Turussa opiskelija asuu edullisesti TYSin asunnoissa loistavilla sijainneilla ja hyvien kulkuyhteyksien päässä. Hyötyliikunnan lisäksi Turussa on tarjolla liikuntapaikkoja uimahalleista ja rantalentopallokentistä luistelukenttiin ja maauimaloihin. Monet opiskelijan käyttöön maksutta tai pienellä korvauksella opiskelijakorttia näyttämällä. Sama kortti toimii etukorttina myös teattereissa, museoissa ja konserteissa.

 

Tutustu Turkuun
Astu Turkuun
Ootsä miettinyt Turkua opiskelijakaupunkina

Katso lisää

Valintamenettely

Tekniikan alan koulutuksiimme voit hakeutua ympäri vuoden.

Peruskoulun päättäville suunnattu yhteishaku tapahtuu aina keväisin, helmi- ja maaliskuussa, ja silloin sinulla on mahdollisuus hakeutua perustutkinto-opintoihin.
Katso lisää

Jatkuva haku on suunnattu aikuisille ja nuorille, alanvaihtajille ja työttömille. Perustutkintojen lisäksi meillä on mahdollisuus opiskella ammatti- ja erikoisammattitutkintoja. Koulutustarjontamme vaihtelee ammattialoittain.
Katso lisää

Katso lisää

Tekniikan alan opinto-esittelyt

РKoneistaja, levyseppähitsaaja, koneasentaja
kone ja tuotantotekniikka
РLaborantti laboratorioala
РAutonkuljettaja, linjaautonkuljettaja, yhdistelmäajoneuvonkuljettaja, varastonhoitaja logistiikka-ala
РTalonrakentaja, maarakennuskoneenkuljettaja rakennusala
РSähkö ja automaatioasentaja sähkö- ja automaatioala
РPutkiasentaja, lämmityslaiteasentaja, ilmanvaihtoasentaja, kylmäasentaja talotekniikka
РElektroniikkaasentaja, hyvinvointiteknologia-asentaja, tietoverkkoasentaja, IT-tukihenkilö, ohjelmistokehittäjä tieto ja viestintätekniikka

Katso lisää