Turun ammatti-instituutti TAI

Aninkaistenkatu 7

20100 Turku

Turun ammatti-instituutti TAI

Oppilaitoksen esittely

Turun ammatti-instituutti (TAI) on Varsinais-Suomen suurin ammatillinen oppilaitos. TAIn kuudessa toimipisteessä eri puolilla Turkua opiskelee vuosittain n. 10000 opiskelijaa. Me tarjoamme koulutusta ja osaamista, jotta opiskelijamme saavat oikean ammatin ja loistavat valmiudet siirtyä työelämään omaa polkuaan seuraten Рtarkoittaapa se sitten oppisopimusta, yo-tutkintoa, ammattitaitokilpailuja, yrittäjävalmennusta tai kansainvälisiä urasuunnitelmia. Tarjoamme myös lyhytkoulutuksia ja täydentäviä koulutuksia aivan jokaiselle.

Valmistu kaikkeen. Varaudu parhaimpaan.

Katso lisää

Kaupungin esittely nuorille

Turku on yli 54 000 opiskelijan eläväinen kaupunki kompaktissa koossa, jossa liikkuminen on helppoa erityisesti pyörällä, kävellen ja julkisilla. Kesäisin kauniit jokiranta ja puistot muuntautuvat kaikkien suosikki ajanviettopaikoiksi.

Turun kirjava kahvila- ja ravintolakulttuuri tarjoaa herkkuja jokaiselle maulle vuoden ympäri. Vuoden jokaisena päivänä voi myös nauttia risteilystä Turku-Åbo-välillä ja kokea funikulaarin. Seikkailun janoisille lähtee risteilyt saaristoon ja vähän kauemmaksikin, sekä Saariston rengastie ja Kuhankuonon retkeilymaastot kutsuvat tutustumaan lähiseutuun ja luontoon.

Talven paras aika on marraskuussa alkava joulusesonki, joka huipentuu joulurauhan julistukseen sekä uuden vuoden aattona ilotulitukseen. Kevät tuntuu jo ilmassa, kun vappu houkuttelee kaupunkilaiset Puolalanmäelle sekä Vartiovuorenmäelle.

Turussa opiskelija asuu edullisesti TYSin asunnoissa loistavilla sijainneilla ja hyvien kulkuyhteyksien päässä. Hyötyliikunnan lisäksi Turussa on tarjolla liikuntapaikkoja uimahalleista ja beach volley -kentistä luistelukenttiin ja maauimaloihin, monet opiskelijan käyttöön maksutta tai pienellä korvauksella opiskelijakorttia näyttämällä. Sama kortti toimii etukorttina myös teattereissa, museoissa ja konserteissa.

Tutustu Turkuun

Astu Turkuun

Ootsä miettinyt Turkua opiskelijakaupunkina

Millaista on opiskella Turun AMK:ssa?

Studera i Åbo РYrkeshögskolan Novia

Katso lisää

Valintamenettely

Tekniikan alan koulutuksiimme voit hakeutua ympäri vuoden.

Peruskoulun päättäville suunnattu yhteishaku tapahtuu aina keväisin, helmi- ja maaliskuussa, ja silloin sinulla on mahdollisuus hakeutua perustutkinto-opintoihin.
Katso lisää

Jatkuva haku on suunnattu aikuisille ja nuorille, alanvaihtajille ja työttömille. Perustutkintojen lisäksi meillä on mahdollisuus opiskella ammatti- ja erikoisammattitutkintoja. Koulutustarjontamme vaihtelee ammattialoittain.
Katso lisää

Katso lisää

Tekniikan alan opinto-esittelyt

РKoneistaja, levyseppähitsaaja, koneasentaja
kone ja tuotantotekniikka
РLaborantti laboratorioala
РAutonkuljettaja, linjaautonkuljettaja, yhdistelmäajoneuvonkuljettaja, varastonhoitaja logistiikka-ala
РTalonrakentaja, maarakennuskoneenkuljettaja rakennusala
РSähkö ja automaatioasentaja sähkö- ja automaatioala
РPutkiasentaja, lämmityslaiteasentaja, ilmanvaihtoasentaja, kylmäasentaja talotekniikka
РElektroniikkaasentaja, hyvinvointiteknologia-asentaja, tietoverkkoasentaja, IT-tukihenkilö, ohjelmistokehittäjä tieto ja viestintätekniikka

Katso lisää