SASKY koulutuskuntayhtymä, Huittinen

Risto Rytin katu 70

32700 Huittinen

SASKY koulutuskuntayhtymä, Huittinen

SASKY koulutuskuntayhtymä (Sasky) kouluttaa osaajia tekniikan aloille useassa eri oppilaitoksessa Pirkanmaan ja Satakunnan alueella. Tarjolla on ammatillisia perustutkintoja ja joissakin oppilaitoksissa myös ammattitutkintoja tekniikan aloilla. Koulutuksiin haetaan joko valtakunnallisessa yhteishaussa helmi-maaliskuussa (pääsääntöisesti peruskoulun päättävät hakijat) sekä jatkuvassa haussa ympäri vuoden.

Sasky tekee vahvaa työelämäyhteistyötä esimerkiksi tekniikan alojen koulutuksessa. Saskyn oppilaitoksista löytyy esim. yritysten kanssa yhteisesti hankittuja oppimisympäristöjä, kuten teollisuuden robottisolu sekä laserleikkausoppimisympäristö. Lisäksi Saskyn toiminta-alueen yritykset tarjoavat tekniikan alan opiskelijoille kesätyö- ja harjoittelupaikkoja sekä hyviä työuria ammattiin valmistumisen jälkeen.

Alan koulutuksesta kiinnostuneet ovat tervetulleita tutustumaan myös paikan päälle. Oppilaitosten avointen ovien päivät tarjoavat hyvän mahdollisuuden päästä tutustumaan Saskyn oppilaitosten toimintaan, aloihin ja tiloihin. Saskyn oppilaitoksissa järjestetään myös ammattipäiviä, joilla pääsee tutustumaan tarkemmin oppilaitosten koulutuksiin oman kiinnostuksen mukaisesti käytännön työtehtävien yhteydessä. Ammattipäivillä on mahdollisuus tutustua myös alan yrityksiin. Myös muut, yksilöllisesti sovittavat tutustumiset, kuten koulutuskokeilut, ovat mahdollisia Saskyn oppilaitoksissa.

Huittisten ammatti- ja yrittäjäopisto, Sasky

Saskyn Huittisten ammatti- ja yrittäjäopisto järjestää Huittisissa ammatillista koulutusta, opiskelijoita Huittisissa on noin 250. Opintoja on mahdollista suorittaa myös verkossa tai monimuotokoulutuksena. Perustutkintoihin voi yhdistää lukio-opintoja ja suorittaa kaksois- tai kolmoistutkinnon. Huittisten ammatti- ja yrittäjäopistossa on mahdollista yhdistää opintoihin myös vapaavalintainen esports -opintokokonaisuus. Huittisten esports -opiskelijat ovat järjestäneet mm. pelitapahtumia eli laneja sekä verkossa että oppilaitoksen tiloissa.

Huittinen on Satakunnassa, Turun, Tampereen ja Porin kaupunkien muodostaman kolmion keskellä sijaitseva, n. 10 000 asukkaan kaupunki. Huittinen sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien varrella ja sieltä onkin esim. linja-autolla hyvät yhteydet useaan eri suuntaan. Huittinen on vilkas opiskelukaupunki, jossa on erittäin laajat koulutusmahdollisuudet.

Saskyssa Huittisten ammatti- ja yrittäjäopistossa on mahdollista opiskella teknologiateollisuuden aloja seuraavasti:

– Tieto- ja viestintätekniikka: IT-tukihenkilö, ohjelmistokehittäjä

Katso lisää