Järviseudun ammatti-instituutti JAMI

Erkkiiläntie 2
62600 Lappajärvi

Jami – viiden pisteen oppilaitos Järviseudulla

Järviseudun ammatti-instituutti eli tuttavien kesken JAMI on toisen asteen ammatillinen oppilaitos Etelä-Pohjanmaan Järviseudulla. Oppilaitoksen omistaa Järviseudun koulutuskuntayhtymä, jonka jäseniä ovat Alajärven, Alavuden ja Kauhavan kaupungit ja Evijärven, Lappajärven ja Vimpelin kunnat. Koulutus on työelämäkeskeistä ja työelämän tarpeiden mukaista. Yhteistyö yritysten kanssa on tiivistä ja opiskelijat integroituvatkin työelämään jo opiskeluaikana.

Facebook

Instagram

Jos käytännönläheinen ammatti kiinnostaa sinua, olet tullut oikeaan paikkaan – olit sitten hakemassa opiskelupaikkaa peruskoulun jälkeen tai miettimässä alanvaihtoa. Me tunnemme työelämän tarpeet, seuraamme kehitystä ja koulutamme sinusta ammattilaisen, jolle aukeaa paljon mahdollisuuksia.

Kaikkiin opintoihin liittyy kaksoistutkinto-mahdollisuus, mikä tarkoittaa ylioppilastutkinnon suorittamista ammatillisten opintojen ohella.

Voit hakea Jamiin jatkuvassa haussa ympäri vuoden. Tutustu laajaan koulutustarjontaamme ja valitse sinulle sopivin polku.

HAE JAMIIN

Sähköasentaja/automaatioasentaja

Sähkö- ja automaatioasentaja työskentelee kiinteistöjen ja teollisuuden sähköistys- ja automaatioasennuksissa, huolto- ja kunnossapitotehtävissä sekä sähköverkon ylläpitoon liittyvissä tehtävissä. Koska maailman sähköistyminen ei ainakaan vähene, alalla riittää töitä niille, jotka haluavat haastaa itseään ja pysyä mukana kehityksessä, asiakaspalveluasennetta unohtamatta.

Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto antaa valmiudet sekä työelämään että jatko-opintoihin. Alan perusopintojen jälkeen suuntaudut omalle alallesi. Pystyt vaikuttamaan opintojesi painottumiseen muun muassa työssäoppimisjaksoilla, joilla voit suunnata esimerkiksi teollisuuteen, verkonrakennukseen tai perinteiseen sähköasentajan työhön.

LÄHIOPETUS, OPPISOPIMUS   /   2-3 VUOTTA   /  LAPPAJÄRVI

Katso lisää

Koneistaja-levyseppähitsaaja

Koneistaja-levyseppähitsaaja työskentelee teollisuusyrityksissä, konepajoilla ja verstailla. Pääsääntöiset työtehtävät ovat hitsaus, CNC- ja manuaalikoneistus, asennus-, käyttö- ja kunnossapitotehtävät. Kone- ja tuotantotekniikan koulutuksesta valmistuneiden työllistyminen alan yrityksiin on hyvä. Työpaikkoja on runsaasti, ja tulevaisuudessa tarvitaan osaavaa työvoimaa paljon.

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto antaa valmiudet sekä työelämään että jatko-opintoihin. Opiskelussa pääpaino on käytännön tekemisessä. Tutustut alan yrityksiin opintojesi alkupuolelta lähtien. Opiskelet aluksi koulun omassa oppimisympäristössä perusasioita kuten metallin työstöä sekä levy- ja hitsaustöitä. Tämän jälkeen on mahdollisuus opiskella ohjatusti yrityksissä.

LÄHIOPETUS, OPPISOPIMUS   /   2-3 VUOTTA   /  VIMPELI

Katso lisää