POKE, Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto

Teollisuustie 12-14

44500 Viitasaari

Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto POKE, Viitasaari

Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto POKE tarjoaa ammatillista tutkintokoulutusta ja täydennyskoulutusta. POKEssa on tarjolla 18 ammatillista perustutkintoa sekä eri koulutusalojen ammatti- ja erikoisammattitutkintoja. Järjestämme myös ammatilliseen tutkintokoulutukseen valmentavaa (TUVA) koulutusta.

Toimialueenamme on 13 pohjoisen Keski-Suomen kuntaa. Toiminnassamme painottuu seudullisuus ja haluamme olla edistämässä hyvinvointia seudun parhaaksi. Meillä on toimivat työelämäsuhteet, jotka mahdollistavat opiskelijoillemme työelämässä oppimisen lähellä kotia. Meiltä valmistuu kysyttyjä osaajia alueen työelämään.

Uskomme tekemällä oppimiseen. Tuemme opiskelijoiden henkilökohtaisia polkuja laadukkaan opetuksen, opiskelijapalveluiden ja ohjauksen avulla. Kanssasi tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma HOKS. Siinä otetaan huomioon omat tavoitteesi ja kiinnostuksen kohteesi. Niitä voivat olla esimerkiksi kahden tutkinnon opinnot, jatko-opinnot, yrittäjyys, kansainvälisyys tai kilpailutoiminta.

POKElla on toimipisteet √Ą√§nekoskella, Saarij√§rvell√§, Viitasaarella ja Laukaassa.
‚ÄĘ POKE √Ą√§nekoski Piilola: Piilolantie 17, 44100 √Ą√§nekoski
‚ÄĘ POKE √Ą√§nekoski Opinahjo: Opinahjontie 1, 44120 √Ą√§nekoski
‚ÄĘ POKE Saarij√§rvi: Uuraistentie 240, 43130 Tarvaala
‚ÄĘ POKE Viitasaari: Teollisuustie 12-14, 44500 Viitasaari
‚ÄĘ POKE Laukaa: Koulunm√§en koulukeskus, Saralinnantie 3, 41340 LAUKAA

Tekniikan alan opintojen tarjonta, koulutusohjelmat yms. + valintamenettelyt:

Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto järjestää kone- ja tuotantotekniikan perustutkintokoulutusta päiväopetuksena, monimuotokoulutuksena ja oppisopimuskoulutuksena. Meillä voit suuntautua joko asennuksen ja automaation osaamisalaan tai tuotantotekniikan osaamisalaan. Kone- ja automaatioalan perustutkintoon voi hakeutua yhteishaussa tai jatkuvassa haussa. Opinnot voi aloittaa joustavasti ympäri vuoden myös oppisopimuskoulutuksena.

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto:

Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopistossa voit opiskella kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon joko √Ą√§nekoskella tai Viitasaarella. POKE √Ą√§nekosken Piilolassa toteutetaan koneasentajan opinnot (asennuksen ja automaation osaamisala). POKE Viitasaarella toteutetaan koneistajan tai levysepp√§hitsaajan opinnot (tuotantotekniikan osaamisala). Tutkinnon opintojen alussa opetellaan koneasennuksen, koneistuksen ja hitsauksen perustaitoja. Opiskelet p√§√§osin l√§hiopetuksessa, johon meill√§ on hyv√§t opetustilat ja v√§lineet. Hankit osaamista mm. ty√∂saleissa, atk-luokissa ja paikallisten yritysten oppimisymp√§rist√∂iss√§. Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinnon suorittamisen j√§lkeen voit ty√∂llisty√§ mm. kunnossapitoty√∂teht√§viin, metallituotetehtaisiin, konepajoihin, asennusliikkeisiin, kone- ja moottorikorjaamoihin sek√§ huoltoteht√§viin.

Hakijan opas – poke.fi
Kone- ja tuotantotekniikka – poke.fi

Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto jatkuvassa haussa:

Jatkuvan haun kautta tulevat opiskelijat voivat suuntautua opinnoissaan joko koneistajiksi tai levyseppähitsaajiksi (tuotantotekniikan osaamisala). Koulutus toteutetaan lähi-, etä- sekä verkko-opetuksena. Työelämässä oppiminen on olennainen osa koulutusta. Osallistujan osaaminen kartoitetaan koulutuksen alkaessa, minkä pohjalta jokaiselle opiskelijalle rakennetaan henkilökohtainen oppimispolku kohti tavoitteita ja tutkintoa.

Jatkuva haku – poke.fi

Joustavasti ammattiin

  • Monimuotokoulutus
  • P√§iv√§opetus
  • Oppisopimus

 

Meille voit hakeutua

  • Yhteishaussa
  • Jatkuvan haun kautta
  • Oppisopimuskoulutukseen
Katso lisää