Lukio

Lukion ainevalinnoilla on merkitystä! Monipuolisilla ainevalinnoilla mahdollistat itsellesi erilaisia väyliä tulevaisuuden työelämään. Ei kannata sulkea pois niitäkään mahdollisuuksia, joista et ehkä vielä ole innostunut.

Haluatko rakentaa parempaa tulevaisuutta?

Matemaattisten aineiden, luonnontieteiden ja teknologian osaajia tarvitaan tulevaisuudessa lähes jokaisella alalla. Tarve osaamiselle kasvaa, koska teknologiat ovat työkaluja, jotka mahdollistavat uusia ratkaisuja.

Pohditko ainevalintoja?

Matematiikan ja luonnontieteellisten aineiden, kuten kemian ja fysiikan kurssit kannattaa poimia omaan lukujärjestykseen. Teknologia kehittyy valtavalla vauhdilla ja se avaa mahdollisuuksia luoda uusia, koko maailmaa hyödyntäviä ratkaisuja. Lukiosta voit jatkaa opintoja ammattikorkeakouluun tai yliopistoon.

Nuorten ja erityisesti nuorten naisten kiinnostus matematiikkaan ja luonnontieteisiin on kasvanut. Suunta on hyvä, koska tekniikan alan korkeakoulutuksessa on tuhansia uusia aloituspaikkoja ja osaajille on tarvetta työelämässä.

Vinkki! Tutustu tältä sivustolta löytyviin uratarinoihin ja nuorten osaajien aikajanoihin. Näet niistä, millaisilla ainevalinnoilla ja opeilla erilaisiin teknologia-alan tehtäviin voi päästä.