Turun AKK

Artukaistentie 13

20240 Turku

Turun AKK

Turun AKK:n kone- ja tuotantotekniikan koulutus

Kone- ja tuotantotekniikan alalla on t√§ll√§kin hetkell√§ kova pula tekij√∂ist√§. Turun AKK:n koulutukset tehd√§√§n tiiviiss√§ yhteisty√∂ss√§ alan yritysten kanssa ja useimpiin koulutuksiin sis√§ltyy ammatillisia opintoja tukevaa ty√∂ss√§oppimista. N√§in opiskelijan on mahdollista saada todellinen tuntuma alan t√∂ihin jo opintojen aikana ja ‚ÄĚjalka oven v√§liin‚ÄĚ.

Ala soveltuu hyvin myös naisille. Vaikka puhutaan usein fyysisestä työstä, se ei tarkoita ruumiillista työtä. Alalla on käytössä useita mm. nostamista helpottavia välineitä ja varusteita, jotka mahdollistavat erilaisia työtehtäviä.

Suureen osaan koulutuksia on jatkuva haku, joten aloittaminen onnistuu joustavasti milloin tahansa. Poikkeuksen tekevät työvoimakoulutukset, joissa on usein erilliset haku- ja aloituspäivät.

Ohjaus ja hakupalvelu

Opinto-ohjaajamme tarjoavat tukea ja ohjausta ennen koulutusta, sen aikana sekä työhön tai jatko-opintoihin siirtymisessä. Palvelu on maksuton eikä edellytä koulutukseen hakeutumista.

Oppilaitos

Turun AKK on ammatilliseen perus-, jatko- ja täydennyskoulutukseen erikoistunut toimija, joka tuottaa osaajia työelämän tarpeisiin. Kaikki opiskelijat henkilökohtaistetaan, mikä tarkoittaa sitä, että opiskelijan aiempi osaaminen ja koulutus otetaan huomioon. Näin hän opiskelee vain puuttuvia tietoja ja taitoja. Vuosittain Turun AKK:ssa suoritetaan noin 800 koko tutkintoa ja tuhansia tutkinnon osia sekä erilaisia kortteja, pätevyyksiä ja sertifikaatteja.

Koulutukset tapahtuvat Turun Artukaisissa kahdessa vierekkäisessä kiinteistössä. Tilat mahdollistavat myös liikuntarajotteisten henkilöiden opiskelun, sillä olemme ottaneet esteettömyyden huomioon toimitiloissamme.

Blogit:
Pelko pois ja uutta kohti
Jennin ja Stera Oy:n tiet kohtasivat
Alan vaihto avasi kokonaan uusia mahdollisuuksia

Turun AKK:n tekniikan koulutukset

Hyvä polku alalle on kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto. Se tarjoaa myös ponnahduslaudan alan jatko-opintoihin, esimerkiksi ammattitutkintoon, jossa voi erikoistua vaikkapa levy- ja hitsaustekniikan osaamisalaan.

Teknisen suunnittelun perustutkinto valmistaa suunnitteluassistentiksi, joka voi työllistyä erittäin monipuolisiin tehtäviin niin yrityksiin kuin kuntiinkin. Koulutuksessa opitaan monipuolisesti mm. tuottamaan tietomalleja ja suunnitelma-asiakirjoja, 3D-mallinnusta ja -tulostusosaamista sekä toimimaan vastuullisesti ja kustannustehokkaasti osana erilaisia suunnittelutiimejä.

Turun AKK järjestää myös hitsauksen ja levytyön peruskoulutusta sekä esimieskoulutusta. Kaikille aloille sopivat Lähiesimiestyön ammattitutkinto ja Johtamisen ja yritysjohtamisen erikoisammattitutkinto on mahdollista suorittaa oppisopimuskoulutuksena oman työn ohessa.

Kone- ja metallitekniikka -video

Katso lisää

Opiskelijoiden Turku!

Turussa on kaksi yliopistoa, neljä ammattikorkeakoulua ja kaksi ammatillista koulutusta tarjoavaa oppilaitosta. Voidaankin siis sanoa, että Turku jos mikä on opiskelijakaupunki.

Turku on iso-pieni kaupunki, jossa välimatkat ovat maltillisia, liikenneyhteydet toimivia ja kulttuuri- ja urheilutarjonta runsasta. Harrastusmahdollisuudet ovat hyvät ja asuminen on kohtuuhintaista.

Katso lisää