SASKY koulutuskuntayhtymä, Mänttä

Virtasalmentie 14

35800 Mänttä

SASKY koulutuskuntayhtymä, Mänttä

SASKY koulutuskuntayhtymä (Sasky) kouluttaa osaajia tekniikan aloille useassa eri oppilaitoksessa Pirkanmaan ja Satakunnan alueella. Tarjolla on ammatillisia perustutkintoja ja joissakin oppilaitoksissa myös ammattitutkintoja tekniikan aloilla. Koulutuksiin haetaan joko valtakunnallisessa yhteishaussa helmi-maaliskuussa (pääsääntöisesti peruskoulun päättävät hakijat) sekä jatkuvassa haussa ympäri vuoden.

Sasky tekee vahvaa työelämäyhteistyötä esimerkiksi tekniikan alojen koulutuksessa. Saskyn oppilaitoksista löytyy esim. yritysten kanssa yhteisesti hankittuja oppimisympäristöjä, kuten teollisuuden robottisolu sekä laserleikkausoppimisympäristö. Lisäksi Saskyn toiminta-alueen yritykset tarjoavat tekniikan alan opiskelijoille kesätyö- ja harjoittelupaikkoja sekä hyviä työuria ammattiin valmistumisen jälkeen.

Alan koulutuksesta kiinnostuneet ovat tervetulleita tutustumaan myös paikan päälle. Oppilaitosten avointen ovien päivät tarjoavat hyvän mahdollisuuden päästä tutustumaan Saskyn oppilaitosten toimintaan, aloihin ja tiloihin. Saskyn oppilaitoksissa järjestetään myös ammattipäiviä, joilla pääsee tutustumaan tarkemmin oppilaitosten koulutuksiin oman kiinnostuksen mukaisesti käytännön työtehtävien yhteydessä. Ammattipäivillä on mahdollisuus tutustua myös alan yrityksiin. Myös muut, yksilöllisesti sovittavat tutustumiset, kuten koulutuskokeilut, ovat mahdollisia Saskyn oppilaitoksissa.

Mäntän seudun koulutuskeskus, Sasky

Mäntän seudun koulutuskeskus (MSKK) antaa koulutusta useilla eri aloilla. Opiskelijoita on noin 650. MSKK on aktiivinen kehittäjä, jolla on hyvät verkostot työelämän ja muiden tärkeiden toimijoiden kanssa.
Esimerkiksi HT Laser opinpolun kautta on mahdollista käytännönläheisen opinpolun jälkeen työllistyä suoraan yritykseen. MSKKssa on hienot mahdollisuudet myös opintojen ja tavoitteellisen urheilun yhdistämiseen huippu-urheiluakatemiassa. Oppilaitoksella on asuntola, joka on tarkoitettu alle 18-vuotiaille opiskelijoille. Myös opiskelijoille tarkoitettuja vuokra-asuntoja on tarjolla oppilaitoksen lähellä. Noin 10 000 asukkaan Mänttä-Vilppulan kaupunki sijaitsee Pohjois-Pirkanmaalla, noin tunnin ajomatkan päässä Tampereelta.

Saskyssa Mäntän seudun koulutuskeskuksessa on mahdollista opiskella teknologiateollisuuden aloja seuraavasti:

– Kone- ja tuotantotekniikka: koneistaja, levyseppähitsaaja

– Sähkö- ja automaatioala: automaatioasentaja

– Tieto- ja viestintätekniikka: IT-tukihenkilö

Lentokoneasennuksen ala: lentokonehuoltaja, lentokoneasentaja

Katso lisää