SASKY koulutuskuntayhtymä, Vammala

Ratakatu 36

38210 Sastamala

SASKY koulutuskuntayhtymä, Vammala

SASKY koulutuskuntayhtymä (Sasky) kouluttaa osaajia tekniikan aloille useassa eri oppilaitoksessa Pirkanmaan ja Satakunnan alueella. Tarjolla on ammatillisia perustutkintoja ja joissakin oppilaitoksissa myös ammattitutkintoja tekniikan aloilla. Koulutuksiin haetaan joko valtakunnallisessa yhteishaussa helmi-maaliskuussa (pääsääntöisesti peruskoulun päättävät hakijat) sekä jatkuvassa haussa ympäri vuoden.

Sasky tekee vahvaa työelämäyhteistyötä esimerkiksi tekniikan alojen koulutuksessa. Saskyn oppilaitoksista löytyy esim. yritysten kanssa yhteisesti hankittuja oppimisympäristöjä, kuten teollisuuden robottisolu sekä laserleikkausoppimisympäristö. Lisäksi Saskyn toiminta-alueen yritykset tarjoavat tekniikan alan opiskelijoille kesätyö- ja harjoittelupaikkoja sekä hyviä työuria ammattiin valmistumisen jälkeen.

Alan koulutuksesta kiinnostuneet ovat tervetulleita tutustumaan myös paikan päälle. Oppilaitosten avointen ovien päivät tarjoavat hyvän mahdollisuuden päästä tutustumaan Saskyn oppilaitosten toimintaan, aloihin ja tiloihin. Saskyn oppilaitoksissa järjestetään myös ammattipäiviä, joilla pääsee tutustumaan tarkemmin oppilaitosten koulutuksiin oman kiinnostuksen mukaisesti käytännön työtehtävien yhteydessä. Ammattipäivillä on mahdollisuus tutustua myös alan yrityksiin. Myös muut, yksilöllisesti sovittavat tutustumiset, kuten koulutuskokeilut, ovat mahdollisia Saskyn oppilaitoksissa.

 

Vammalan ammattikoulu, Sasky

Vammalan ammattikoulu sijaitsee Sastamalassa. Oppilaitos kouluttaa osaajia useille eri aloille. Sastamala on noin 25 000 asukaan kaupunki läntisellä Pirkanmaalla n. 50 km päässä Tampereelta. Kaupunkiin on hyvät kulkuyhteydet niin julkisilla kulkuneuvoilla kuin pääväylien varrella omalla autolla kulkien. Oppilaitoksessa on myös asuntola esimerkiksi niille, jotka tulevat opiskelemaan kauempaa tai hankalampien kulkuyhteyksien päästä. Vammalan ammattikoululla on pääkoulun lisäksi toimipiste myös Karkun Voimarinteellä (Hoikantie 15, Sastamala), missä järjestetään mm. hyvinvointiteknologia-asentajien koulutus.

Vammalan ammattikoulu tekee vahvaa yhteistyötä työelämän ja yritysten kanssa esim. juuri tekniikan aloilla. Paikkakunnalla on useita teollisuusyrityksiä, joihin opiskelijoilla on mahdollisuus päästä koulutussopimus- ja oppisopimusjaksoille, kesätöihin sekä työuralle valmistumisen jälkeen.

Saskyssa Vammalan ammattikoulussa on mahdollista opiskella teknologiateollisuuden aloja seuraavasti:

– Kone- ja tuotantotekniikka: koneistaja, levyseppähitsaaja

– Sähkö- ja automaatioala: sähköasentaja

– Tieto- ja viestintätekniikka: hyvinvointiteknologia-asentaja

Katso lisää