SASKY koulutuskuntayhtymä, Tampere

Koulukatu 18

33200 Tampere

SASKY koulutuskuntayhtymä, Tampere

SASKY koulutuskuntayhtymä (Sasky) kouluttaa osaajia tekniikan aloille useassa eri oppilaitoksessa Pirkanmaan ja Satakunnan alueella. Tarjolla on ammatillisia perustutkintoja ja joissakin oppilaitoksissa myös ammattitutkintoja tekniikan aloilla. Koulutuksiin haetaan joko valtakunnallisessa yhteishaussa helmi-maaliskuussa (pääsääntöisesti peruskoulun päättävät hakijat) sekä jatkuvassa haussa ympäri vuoden.

Sasky tekee vahvaa työelämäyhteistyötä esimerkiksi tekniikan alojen koulutuksessa. Saskyn oppilaitoksista löytyy esim. yritysten kanssa yhteisesti hankittuja oppimisympäristöjä, kuten teollisuuden robottisolu sekä laserleikkausoppimisympäristö. Lisäksi Saskyn toiminta-alueen yritykset tarjoavat tekniikan alan opiskelijoille kesätyö- ja harjoittelupaikkoja sekä hyviä työuria ammattiin valmistumisen jälkeen.

Alan koulutuksesta kiinnostuneet ovat tervetulleita tutustumaan myös paikan päälle. Oppilaitosten avointen ovien päivät tarjoavat hyvän mahdollisuuden päästä tutustumaan Saskyn oppilaitosten toimintaan, aloihin ja tiloihin. Saskyn oppilaitoksissa järjestetään myös ammattipäiviä, joilla pääsee tutustumaan tarkemmin oppilaitosten koulutuksiin oman kiinnostuksen mukaisesti käytännön työtehtävien yhteydessä. Ammattipäivillä on mahdollisuus tutustua myös alan yrityksiin. Myös muut, yksilöllisesti sovittavat tutustumiset, kuten koulutuskokeilut, ovat mahdollisia Saskyn oppilaitoksissa.

 

Tampereen palvelualan ammattiopisto, Sasky

Tampereen keskustassa sijaitsevassa Tampereen palvelualan ammattiopistossa opiskelee n. 450 opiskelijaa eri aloilla. Syksystä 2021 lähtien osa opiskelijoista on opiskellut perinteikkäässä Haapasen huvilassa, jonka Sasky on ostanut ja kunnostanut käyttöönsä. Suomen kolmanneksi suurin kunta Tampere on lähes 400 000 asukkaan vilkas ja energinen kaupunki, jossa on tarjolla mm. koulutusvaihtoehtoja erittäin laajasti.

Saskyssa Tampereen palvelualan ammattiopistossa on mahdollista opiskella teknologiateollisuuden aloja seuraavasti:

– Tieto- ja viestintätekniikka: IT-tukihenkilö, ohjelmistokehittäjä.

Katso lisää