Riveria – ammatillinen koulutus Pohjois-Karjalassa

Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Riveria on yksi Suomen suurimmista ammatillisen koulutuksen järjestäjistä. Riveria on pohjoiskarjalaisten kuntien omistama, palkittu ja monialainen oppilaitos, jonka perustehtävä on valmentaa työelämään tulevaisuuden osaajia yhteistyössä laajan kumppaniverkoston kanssa.

Riverian ensisijainen tehtävä on huolehtia osaavan työvoiman saamisesta Pohjois-Karjalaan – työelämäyhteistyö ja hyvät harjoittelupaikat ovatkin koko oppilaitoksen kulmakivi.

Ammattitaitoa asenteella – koulutustarjonta

Riveria tarjoaa 100 erilaista ammatillista tutkintoa eri koulutusaloilla. Riverian koulutustarjontaan kuuluvat ammatilliset perustutkinnot, ammattitutkinnot, erikoisammattitutkinnot, tutkintojen osat sekä erilaiset lyhytkoulutukset. Riveriassa on myös kesäyliopisto, jossa voi opiskella esimerkiksi avoimen yliopiston opintoja.

Tekniikan alan koulutuksia on koulutusvalikoimassa huima määrä. Riveria tarjoaa koulutusta kone-, metalli- ja muovialalla, metsäalalla, ajoneuvoalalla, logistiikka-alalla, kaivos-, maarakennus- ja infrarakentamisalalla, talonrakennus-, puu- ja pintakäsittelyalalla sekä talotekniikka-alalla.

 

Tutustu Riverian koulutustarjontaan

Koulutusyksiköt

Riveria järjestää ammatillista koulutusta koko Pohjois-Karjalassa. Joensuun koulutusyksikkö koostuu neljästä kampuksesta. Muut koulutusyksiköt sijaitsevat Outokummussa, Kiteellä, Lieksassa, Nurmeksessa ja Valtimolla. Lisäksi eRiveria-kampuksella voi suorittaa opintoja ajasta ja paikasta riippumatta.

Tutustu toimipaikkoihin

Joensuu – kaupunki idässä

Joensuu on iloinen ja idyllinen maalaiskaupunki Itä-Suomessa. Siellä kaupunkilainen elämäntyyli ja maaseutu paiskaavat ystävällisesti kättä. Aivan kaupungin kupeessa on upeita mahdollisuuksia ulkoiluun ja luonnossa liikkumiseen – keskustan tuntumassa voit törmätä vaikka lehmälaitumeen. Joensuussa on panostettu viime vuodet pyöräilyyn, ja uutta baanaa löytyykin joen varresta useita kymmeniä kilometrejä.

Joensuu tunnetaan myös kulttuurikaupunkina, jossa järjestetään muun muassa kansainvälisestikin tunnettu Ilosaarirock. Ilmapiiriltään kaupunki on ystävällinen ja avoin, ja se on sitoutunut edistämään ihmisten tasavertaisuutta. Joensuu on myös hyvin opiskelijamyönteinen kaupunki, jossa on edullisia asuntoja, opiskelijaravintoloita ja harrastusmahdollisuuksia.

Joensuusta on moni kotinsa löytänyt.