LAB-ammattikorkeakoulu Lappeenranta

Yliopistonkatu 36, 53850 Lappeenranta

 

 

 

 

Lappeenranta on kansainvälinen, lähes 10 000 opiskelijan korkeakoulukaupunki Saimaan rannalla Kaakkois-Suomessa. Moderni Lappeenranta on täynnä uutta energiaa, rohkeaa ajattelua ja kansainvälistä osaamista unohtamatta kaupungin pitkää historiaa. Lappeenranta onkin yksi Suomen vanhimpia kaupunkeja. Kaupunki tarjoaa kattavasti erilaisia palveluja opiskeluun ja vapaa-aikaan. Lappeenrannassa ja Etelä-Karjalan alueella on esimerkiksi monia luonnonkauniita vaellusreittejä ja retkikohteita eritasoisille liikkujille.

Lappeenranta sijaitsee lähempänä kuin ehkä kuvittelet ja sinne on helppo tulla: esimerkiksi junamatka Helsinkiin kestää kaksi tuntia ja Joensuuhun vain hieman kauemmin.

Lappeenrannassa on vahva tekniikan alan osaamiskeskittymä. Tekniikan alan yritykset tekevät tiivistä yhteistyötä LAB-ammattikorkeakoulun kanssa ja uusille osaajille on alueella kysyntää.

Lappeenranta haluaa olla ympäristöä säästävän toiminnan mallikaupunki ja se onkin valittu Euroopan vihreimmäksi kaupungiksi 2021. Lappeenrannassa kehitystä ohjataan ympäristöystävällisillä arvoilla ja teoilla.

LABin Lappeenrannan kampus sijaitsee Skinnarilassa, seitsemän kilometrin päässä keskustasta. Moderni kampus tarjoaa kaiken, mitä onnistuneeseen opiskelijaelämään tarvitset. Kampuksen tekniikan laboratoriot ovat yhdet Suomen parhaista.

LAB-ammattikorkeakoulu

LAB-ammattikorkeakoulu on työelämän innovaatiokorkeakoulu, jossa on lähes 10 000 opiskelijaa. LAB toimii Lahdessa, Lappeenrannassa ja verkossa. Tarjoamme koulutusta viidellä eri alalla: sosiaali- ja terveysala, tekniikka, liiketalous, hotelli-, ravintola- ja matkailuala sekä muotoilu, kuvataide ja visuaalinen viestintä. Vahvuuksiamme ovat kiertotalous, design, innovaatiot sekä hyvinvointi.

Katso lisää

Miksi tekniikan ala?

LABin tekniikan alan koulutuksista saat vahvan osaamisen ja ammattitaidon tulevaisuuteen ja työelämään. Käytännönläheiset projektit, yhteistyö työelämän kanssa sekä asiantunteva opetushenkilöstö varmistavat työllistymisen ja työelämässä tarvittavan osaamisen.

Tekniikan koulutuksissa voit opiskella teknologian ja teollisuuden asiantuntijaksi, kiertotalouden ratkaisujen kehittäjäksi tai rakentamisen ammattilaiseksi erilaisissa insinöörikoulutuksissa sekä rakennusmestarikoulutuksessa.

Tarjolla on koulutuksia suomeksi ja englanniksi, päivä- ja monimuotototeutuksina sekä verkko-opintoina. Voit opiskella verkko-opintoina myös tekniikan YAMK-tutkinnon, jonka avulla pääset kehittämään osaamistasi ja etenemään urallasi. LABin tekniikan YAMK-tutkinnot antavat osaamista esimerkiksi johtamiseen sekä datan mittaamiseen ja analysointiin.

Koulutustarjonta vaihtelee vuosittain: tutustu tarkempaan tekniikan koulutustarjontaan ja hakuaikoihin osoitteessa lab.fi.

Katso lisää

Näin haet LAB-ammattikorkeakouluun

Tammikuun yhteishaku

  • Kev√§√§n ensimm√§isess√§ yhteishaussa haetaan englanninkielisiin koulutuksiin.
  • Opinnot alkavat syksyll√§.

Maaliskuun yhteishaku

  • Kev√§√§n toisessa yhteishaussa haetaan suomenkielisiin koulutuksiin.
  • Opinnot alkavat syksyll√§.

Syksyn yhteishaku

  • Osaan LABin suomen- ja englanninkielisist√§ koulutuksista on mahdollista hakea my√∂s syksyn yhteishaussa.
  • Opinnot alkavat tammikuussa.

LABin koulutuksiin haetaan yhteishauissa opintopolku.fi-palvelussa. LABin hakukohteet vaihtelevat eri hakuaikoina. Syksyn yhteishaussa koulutuksia on yleensä tarjolla vähemmän kuin keväällä.

AMK-opiskelijat valitaan pääsääntöisesti kahdella tavalla: todistusvalinnalla tai AMK-valintakokeella. Osa koulutuksista, kuten rakennusmestarikoulutus, jäävät edellä mainittujen valintatapojen ulkopuolelle, samoin kuin englanninkieliset koulutukset. Lue lisää hakemisesta osoitteessa lab.fi.

Katso lisää