Itä-Suomen yliopisto Joensuu

Joensuun kampus

Yliopistokatu 2, 80100 Joensuu

Itä-Suomen yliopisto on Suomen monialaisin tiedeyliopisto. Tarjoamme tutkinto-opetusta lähes sadassa pääaineessa ja monilla aloilla täysin vapaan sivuaineoikeuden. Uusimpaan tutkimukseen perustuva opetus, laaja koulutustarjonta ja joustavat opiskelumahdollisuudet tekevät yliopistostamme halutun opiskelupaikan. Meiltä valmistuneilla opiskelijoilla on hyvät valmiudet toimia muuttuvassa työelämässä ja kansainvälisissä tehtävissä.

Kestävät teknologiat

Kestävät teknologiat -koulutusohjelma on monialainen, tulevaisuuteen suuntaava kokonaisuus. Ohjelmassa saatavan osaamisen kautta edistetään vastuullista tuotantoa ja resurssien käyttöä. Koulutuksessa saadaan ymmärrystä siitä, miten tuote tehdään, mutta opitaan myös arvioimaan sen liiketaloudellista potentiaalia ja kestävyysnäkökulmia prosessin eri vaiheissa. Tietojohtamisen kautta tutkitaan erilaisia tekniikoita ja käytäntöjä, joilla informaatiota voidaan hallinnoida, analysoida ja hyödyntää. Keskiössä on tiedon rooli organisaation eri toiminnoissa.

 Koulutusohjelma tarjoaa mahdollisuuden opiskella tieto- ja materiaalitekniikan osaajaksi erilaisiin tuotekehitys-, tutkimus-, ja asiantuntijatehtäviin. Vahvistat kandidaattivaiheessa hankittua laaja-alaista osaamistasi syventyen DI-vaiheessa teollisesti valmistettujen tuotteiden valmistukseen ja niiden ominaisuudet mahdollistaviin sovelluksiin. Syvennä osaamistasi suuntaamalla opintojasi joko materiaalien ja teollisten tuotteiden maailmaan tai tietojohtamiseen ja digitaalisiin tuotteisiin. Molemmat suuntautumiset antavat erinomaiset valmiudet monipuolisiin urapolkuihin tuotekehityksestä johtotehtäviin.

Tutustu kestävien teknologioiden koulutukseen

Fotoniikka

Fotoniikka on näkymättömään ja näkyvään valoon perustuva tieteen ja tekniikan ala, joka mahdollistaa monet tutut ja tulevaisuuden sovellukset kuten optisen tietoliikenteen, laserkirurgian, aurinkokennot ja virtuaali- sekä lisätyn todellisuuden näytöt. Fotoniikalla on merkittävä rooli tulevaisuuden teknologioita kehitettäessä!

Fotoniikan koulutus antaa sinulle huippuvalmiudet toimia fotoniikan alalla tutkimus-, tuotekehitys- asiantuntija- ja johtotehtävissä. Fotoniikan opinnot koostuvat kandidaattivaiheen laaja-alaisista fysiikan ja matematiikan opinnoista, joita täydennetään yrityksissä tarvittavaa osaamista tarjoavilla kursseilla.

Tutustu fotoniikan koulutukseen

Opiskelijan Joensuu

Joensuun kaupunki on Suomen 12. suurin kaupunki. Joensuu sijaitsee Itä-Suomen läänissä Pohjois-Karjalan maakunnassa.

Joensuun tiivis ja helppokulkuinen kampus sijaitsee aivan Joensuun keskustan tuntumassa, joten kaikki keskeiset palvelut ovat lähellä. Ylioppilaskunta ja terveydenhuollon palvelut löytyvät kampukselta, ja yliopiston harjoittelukoulu on myös aivan kampuksen kainalossa.

Joensuu on aito opiskelijakaupunki: kampuksella opiskelee jo yli 9000 tutkinto-opiskelijaa, joten elämä kampusalueella on vilkasta. Kampuksen uudet itseopiskelutilat tarjoavat hyvät puitteet opiskelulle. Lukuisat ravintolat ja kahvilat tarjoavat lounasta ja pientä purtavaa nautittavaksi opiskelun lomassa.

Kampukselta on vain 500 metrin matka kaupungin keskustaan sekä monipuolisten urheilumahdollisuuksien tai luonnon äärelle.

Katso lisää