Karelia-ammattikorkeakoulu Joensuu

Karjalankatu 3, 80200 Joensuu

Insinööriksi Kareliassa

Ylihuomisen osaaminen tietoa ja tekoja sekä nykyisen ajattelemista rohkeasti uusiksi. Se on teknisen ja inhimillisen osaamisen saumatonta yhteispeliä. Näistä aineksista rakennetaan tulevaisuuden ainutlaatuisia ratkaisuja ja palveluja työelämän tarpeisiin. Karelia-ammattikorkeakoulusta saat tarvitsemasi osaamisen, jonka avulla työllistyt ammattilaiseksi ja ylihuomisen työelämän kehittäjäksi.

Luvassa on monipuolisia opintokokonaisuuksia, oppimisympäristöjä ja työharjoittelujaksoja. Kareliassa on vahvaa osaamista esimerkiksi tarkkuustekniikassa, biotaloudessa ja ympäristöteknologiassa, sekä puurakentamisessa. Insinööriopiskelija saa erinomaisen tilaisuuden myös opiskeluun ja harjoitteluun ulkomailla.

KATSO VIDEO: OPISKELE INSIN√Ė√ĖRIKSI KARELIASSA

Energia- ja ympäristötekniikka Ylihuomisen tekijäksi

Energia- ja ymp√§rist√∂tekniikan insin√∂√∂riopinnoissa perehdyt monipuolisesti uusiutuvaan energiaan ‚Äď sen teknologioihin, tuottamiseen ja hy√∂dynt√§miseen. Lis√§ksi opit suunnittelemaan energiaratkaisuja erilaisiin kohteisiin pientaloista teollisuusyrityksiin sek√§ laatimaan laatu- ja ymp√§rist√∂j√§rjestelmi√§.

Katso video

Industrial Management (englanninkielinen)

Englanninkielisest√§ Industrial Management ‚Äďkoulutuksesta valmistunut insin√∂√∂ri on tavoitelluin osaaja kansainv√§lisiss√§ keskisuurissa ja suurissa yrityksiss√§. Koulutuksessa yhdistyv√§t tekniikan, talouden ja johtamisen osaaminen. Tutkinto antaa sinulle vahvan osaamisen √§lykk√§√§ss√§ tuotannossa (IoT, Lean, robotiikka, laatu, data-analyysi), myynniss√§, tuotteiden ja palveluiden elinkaaren hallinnassa sek√§ tiimien ja projektien johtoteht√§viss√§.

Katso lisää

Konetekniikka

Konetekniikan insinöörin tehtäväkenttä on hyvin laaja lähtien suunnittelusta ja päättyen tuotannon johtamiseen. Ydinosaamistasi ovat koneenrakennustekniikka, tarkkuustekniikka, konseptisuunnittelu ja tuotantotekniikka.

Talotekniikka

Tutkinnossa suuntaudutaan talotekniikkaan ja perehdytään sähkö- ja LVI-alaan, joiden suunnitteluun ja toteutukseen talotekniikan koulutus ja alan työkokemus antavat sinulle auktorisoidun pätevyyden.

Katso video

 

Katso lisää

Ylempi AMK-tutkinto: Teknologiaosaamisen johtaminen

Teknologiaosaamisen johtaminen on strategista osaamista

Kyky ennustaa toimintaympäristön muutoksia ja reagoida niihin on tulevaisuuden johtajan ehkä tärkein ominaisuus. Erityisen suuri merkitys strategisella osaamisella on teknologiapuolella, jossa toimintaa täytyy usein pystyä suunnittelemaan useiksi vuosiksi eteenpäin.

Ylempi AMK-tutkinto: Kestävä energiatalous

Suomessa tarvitaan lisää energiatalouden osaamista

Uusiutuvan energian käyttöä pyritään Suomessa lisäämään niin, että sen osuus kautta yhä suuremman osan energiankulutuksesta. Tavoitteeseen pääseminen vaatii selkeitä lisäpanostuksia uusiutuvan energian tuotantoon, mikä puolestaan vaatii lisää alan osaamista.

 

Katso lisää

Opiskelijavalinta

Karelian tekniikan koulutuksiin haetaan vuosittain korkeakoulujen kevään toisessa yhteishaussa maaliskuussa. Opiskelijoita koulutuksiin valitaan sekä 2. asteen tutkinnon todistusvalinnalla, että valintakokeella. Valintakoe on ammattikorkeakoulujen yhteinen tekniikan alan valintakoe. Tarkemmat tiedot opiskelijavalinnasta löytyvät Opintopolusta kunkin koulutuksen Hakeminen -osiosta.

Opiskelijakaupunki Joensuu

Joensuu on vilkas opiskelukaupunki, jonka asukkaista peräti neljännes on opiskelijoita. Ammattikorkeakoulun ohella kaupunkia kansoittavat yliopiston ja ammatillisten oppilaitosten opiskelijat. Opiskelijatunnelma on siis taattu ja tapahtumia riittää!

Asuminen Joensuussa on kohtuuhintaista ja asuntotilanne hyvä. Elinkustannukset ovat muutenkin maltilliset, eikä liikkuminenkaan kevennä kukkaroa: pyörällä pääsee mukavasti joka paikkaan kattavan pyörätieverkoston ansiosta.

Joensuu on mukava opiskelukaupunki, jossa on karjalaisen rento meininki. Kaikki mitä tarvitset, on lähellä.

Katso lisää