Ympäristöystävällistä maatalouskoneiden suunnittelua

Tarmo Kukkola
Konetekniikan DI
MSK Group Junkkari

Tarmo johtaa Junkkarin tuotekehitystiimiä, jonka tehtävä on suunnitella maa- ja metsätalouskoneista taloudellisia, tehokkaita ja ympäristöystävällisiä - sekä valmistajalle että asiakkaille!

Lukiossa: opiskelemaan tietotekniikkaa "pelialaa" vai konetekniikkaa

Kone- ja tuotantotekniikkaa opiskelemaan Seinäjoen ammattikorkeakouluun

Valmistuminen insinööriksi ja MSK Groupin Cabinsille suunnittelijaksi tuotantoon

Konetekniikan jatko-opinnot kiinnostaa - opiskelemaan Tampereen teknilliseen yliopistoon ja opintojen ohessa töihin MSK:n Junkkarille

Konetekniikan DI, pääaine koneiden ja järjestelmien suunnittelu, sivuaine tuotantotekniikka

Junkkarilla tuotannon kehitysinsinööriksi

Eteneminen tuotekehityksen johtoon tuotekehityspäälliköksi

Tampereen yliopisto / Tampere University

Kalevantie 4, 33100 Tampere

Tarmo on MSK Junkkarilla tuotekehityspäällikkö. Hänen tiiminsä tavoitteena on kehittää Junkkarin tuotteita tehokkaiksi ja ympäristöystävällisiksi sekä taloudellisiksi käyttää ja valmistaa.

Tuotteita kehitetään energiatehokkuus edellä. Uuden tuotteen suunnittelu lähtee tiimissä ideoinnista. Mietitään minkälainen kone palvelisi maanviljelyn tarpeita parhaiten. Tuotteita kehitetään aina suunnittelijoiden ja asiakkaiden yhteistyönä. Itse suunnittelutyö tehdään 3D-mallinnusohjelmilla.

“Maanviljelijöiden tilojen koot kasvavat ja vaatimukset tuotteille muuttuvat. Tuotekehityksen täytyy pysyä ajan hermolla asiakkaiden tarpeista. Näin meilläkin on mahdollisuus menestyä!”

Tuotekehityspäällikön työajasta vain osa on suunnittelua, eniten aikaa hän käyttää esimiestyöhön ja projektien hallintaan. “Valmiit tulokset motivoivat ja innostavat koko porukkaa – ja samalla minua!”

MSK Group

MSK Group on kansainvälinen monialakonserni, jonka maa- ja metsätaloustuotteita myydään kaikkialla maailmassa. MSK:n avulla asiakkaiden arki sujuu, sukupolvesta toiseen. Junkkari suunnittelee, markkinoi ja valmistaa kylvöön, kuljetukseen sekä metsänhoitoon tarkoitettuja koneita. Cabins suunnittelee, markkinoi ja valmistaa turvaohjaamoja maa- ja metsätalouskoneiden valmistajille - koneiden käyttäjille miellyttävä työympäristö.