Energiansäästöä ja oleskelumukavuutta

Nina Komu
talotekniikan insinööri
Sweco

Talotekniikan ryhmäpäällikkö suunnittelee tiiminsä kanssa rakennuksiin energiaa säästäviä ratkaisuja ja oleskelumukavuutta.

Opiskelemaan Oulun AMK:uun kemiantekniikkaa - vaihto Tekniikan yksikköön

Talotekniikan koulutusohjelma oli "kohtalokas" valinta - innostus LVI-tekniikkaan

Työharjoittelut rautakaupoissa LVI-osastolla - tarvikkeet ja työkalut tutuksi

Valmistuminen insinööriksi ja LVI-suunnittelijaksi suunnittelutoimistoon

Swecolle lvi-suunnittelijaksi, eteneminen projekti-insinööriksi ja projektipäälliköksi

Nyt Swecolla Ryhmäpäällikkönä

Talotekniikkasuunnittelu tarkoittaa lämmön, veden, ilmanvaihdon, jäähdytyksen, rakennusautomaation ja sähkön suunnittelua. Ninan tiimissä on sekä rakennusautomaatiosuunnittelijoita että lvi-suunnittelijoita. Nina koordinoi tiimiläisille projekteja ja toimii myös itse projektipäällikkönä isoissa hankkeissa. Vastuullisena suunnittelijana hän toimii useassa projektissa yhtä aikaa. Työn jälki näkyy konkreettisesti ympäri Suomea.

Ninaa innostavat isot ja haastavat hankkeet, varsinkin kun kohteessa on monia ulottuvuuksia. Esimerkiksi kauppakeskus ja sen maanalaiset parkkiluolat, päälle rakennettavat tornitalot ja liittyminen metroon. Motivoivaa on myös, kun asiakkaiden kanssa etsitään energiaa säästäviä ratkaisuja ja saadaan aikaiseksi olosuhteiltaan hyviä rakennuksia.

“Epämukavuusalueilla oppii parhaiten – kannattaa heittäytyä!”

Sweco

Sweco suunnittelee tulevaisuuden kaupunkeja ja kestävämpää yhteiskuntaa. Tuotamme asiakkaillemme insinöörien, arkkitehtien ja ympäristöasiantuntijoiden yhteistyönä laadukkaita ja kannattavia ratkaisuja, jotka edistävät yhteiskunnan kestävää kehitystä.