Ohjelmistosuunnittelija kehittämässä hitsaamista

Antti Terho
tietotekniikan insinööri
Kemppi

Koodareita tarvitaan kaikkialla – Antti suunnittelee pilvipalvelua hitsauksen hallintaratkaisuksi digitalisoimalla perinteisen paperin pyörityksen.

Lukion jälkeen armeijassa vahvistui: IT-hommiin

Opiskelemaan Lahden ammattikorkeakoulun tietotekniikan koulutusohjelmaan

Suuntautumisvaihtoehdoista eniten kiinnosti ohjelmistotekniikka

Työkokemusta ohjelmistosuunnittelusta työharjoittelussa

Töihin Kempille

Valmistuminen ohjelmistotekniikan insinööriksi

Antti on Lead developer eli ohjelmistokehittäjä tiimissä, joka vastaa WeldEye-nimisestä pilvipalvelusta. Se tekee hitsausprosessin seurannasta digitaalista ja helppoa. Ohjelma kerää hitsaustietoja automaattisesti koko hitsausprojektin ajalta. Kempin asiakkaat valvovat oman tuotantonsa laatua ja esimerkiksi virheelliset työt ovat helposti ja nopeasti jäljitettävissä – kulunut aika tai etäisyys eivät ole este.

Antin kanssa tiimissä on yhteensä kymmenen ohjelmoijaa ja ohjelmistosuunnittelijaa. Tiimissä kehitetään asiakkaiden hitsaustuotantoa kohti paperitonta tulevaisuutta. “Meillä on loistava tiimihenki ja tykkään haasteista, joita digitalisointityö tuo!”

Työssä on sopivasti ongelmien ratkaisemista ja uuden oppimista sekä tasapainottavaa ylläpitotyötä. “Ohjelmointi on ongelmanratkaisua ja loogista päättelyä, mutta luovakin saa olla: koodi voi olla persoonallista!”

Kemppi

Kemppi on Suomen kolmanneksi älykkäin yritys ja maailmanlaajuisesti toimiva edelläkävijä hitsausteknologian ja hitsausohjelmistojen kehittämisessä. Me Kempillä tiedämme, että täydelliseen hitsaukseen tarvitaan ammattihitsaajia, nykyaikaisia hitsaustuotannon hallintaohjelmistoja ja innovatiivisia laitteita. Nykyään laitteiden on oltava yhteydessä paitsi toisiinsa myös internetiin monin tavoin. Siinä kyse on elektroniikasta, tiedosta ja datasta.