Uusi teknologia – parempi laatu ja pienempi hiilijalanjälki

Sampsa Holopainen,
konetekniikan diplomi-insinööri,
Ovako

Sampsan vastuulla on tuotantoprosessin kehittämisprojekti, joka mahdollistaa parempilaatuiset tuotteet energiatehokkaasti ja ympäristöystävällisesti – energiansäästöä jopa 80 %!

Lukioaikana kesätöissä teollisuudessa – jes, konetekniikkaa opiskelemaan

Lappeenrannan teknilliseen ylipistoon opiskelemaan valmistustekniikkaa ja tuotantotaloutta

Opintojen ohella startup-yrityksen hallituksen puheenjohtaja, vastuu osto- ja myyntilaskuista

Vaihto-opiskelemassa Bangkokissa Thaimaassa

Kesätöihin Ovakolle, kunnossapito-osaston työnsuunnittelija

Työ Ovakolla jatkuu ja opinnot töiden ohella, diplomityö Ovakolle

Valmistuminen DI:ksi ja Ovakolle kunnossapitoinsinööriksi, kehitystehtävät ja työnjohto

Eteneminen Teknisen palvelun projektipäälliköksi, vastuulle investointiprojektit

Sampsa on edennyt Ovakon Imatran terästehtaalla Teknisen palvelun projektipäälliköksi. Osasto on kymmenen osaajan tiimi, jossa jokaisella on oma erilainen työnkuva. Sampsa vastaa tuotantoprosessin kehittämisprojektista. “Uusinta teknologiaa hyödyntämällä parannetaan prosessin tehokkuutta ja luotettavuutta – parempilaatuisia tuotteita energiatehokkaammin ja ympäristöystävällisesti!”

Ovakolla kehitetään ja valmistetaan erikoisteräksiä koneenrakennukseen vaativiin käyttökohteisiin ja olosuhteisiin ympäri maailman. “Ovakon tuotteilla asiakkaat pystyvät valmistamaan täysin uusia rakenteita, jotka mahdollistavat kestävät, tehokkaat ja pitkäikäiset lopputuotteet ja sovellukset.”

Matemaattiset aineet sujuivat Sampsalla koulussa, joten tekniikan opinnot olivat luonteva vaihtoehto. Kesätyöt teollisuudessa auttoivat valitsemaan konetekniikan. Kiinnostus yrittäjyydestä auttaa myös nykyisessä työssä. “Työni on mielenkiintoista ja monipuolista. Kymmenien ihmisten projektipalaverit vaativat selkeää ja järjestelmällistä toimintaa -vuorovaikutus- ja ryhmätyötaidot ovat jatkuvasti käytössä. Ulkomaalaisten toimittajien kanssa pärjää, kun kielitaidon lisäksi hallitsee myös erilaisten kulttuurien huomioimisen.”

Ovako

Ovako on johtava eurooppalainen koneenrakennusteräksen valmistaja, tuotantomme pääraaka-aine on kierrätysteräs. Kehitämme teknisesti korkeatasoisia teräsratkaisuja yhteistyössä asiakkaidemme kanssa. Teräksemme avulla asiakkaidemme lopputuotteet ovat kestävämpiä ja niiden käyttöikä on pidempi – se merkitsee järkevämpiä, vähemmän energiaa kuluttavia ja ympäristöystävällisempiä tuotteita. Ovako on edustettuna yli 30 maassa, henkilöstön määrä noin 3000.