Testikaivos on tutkimusinsinöörin valtakunta

Annukka Kokkonen
DI
Sandvik

Kolmoistutkinnon suorittajan valtakuntana oma kaivos - testikaivos, jossa testataan tulevaisuuden louhintalaitteita.

TET-jakso innosti elektroniikka-asentajan opintoihin ja suorittamaan kolmoistutkintoa

Kolmoistutkinto - elektroniikka-asentajan tutkinto ammattiopistosta, lukio ja ylioppilastutkinto

Kesätyö paperitehtaalla ja Lapin kaivosbuumi innostivat prosessitekniikan opintoihin Oulun yliopistoon, pääaineeksi vuoriteollisuus Oulu Mining Schoolissa

Kesätöissä paperiteollisuudessa ja kaivoksissa

Opiskelijavaihdossa Nanchangissa Kiinassa

Diplomityöpaikkaa hakiessa laitevalmistuskin alkoi kiinnostaa - Sandvikille

Tutkimusinsinööriksi Sandvikin omaan testikaivokseen

Harvalla insinöörillä on oma kaivos, mutta Annukalla on – Sandvikin Tampereen tehtaan testikaivos. Siellä Annukka pääsee vaikuttamaan tulevaisuuden kaivoslaitteisiin ja on ensimmäisenä näkemässä uudet teknologiat ja kartoittamassa niiden asiakasarvoja.

Annukan työ tutkimusinsinöörinä jakaantuu testikaivoksen kehittämiseen ja tutkimuksen tekemiseen. Yksi tavoite on saada ihmiset pois vaarallisista työolosuhteista ja parantaa kaivosten tuottavuutta.

Testikaivos on ainutlaatuinen maailmassa, mikä tekee Sandvikista uranuurtajan uusien innovaatioiden kehittäjänä. Tulevaisuuden louhintalaitteet ovat älykkäitä ja automatisoituja: malmin louhiminen tehostuu ja työntekijät saadaan pois kaivoksista, kun koneita voi ohjata etänä. “On mahtavaa tehdä työtä, joka voi muuttaa koko kaivosteollisuutta.”

Sandvik

Sandvik on korkean teknologian teollisuuskonserni, joka toimii yli 150 maassa ja palveluksessa on noin 46 000 työntekijää. Suomessa Sandvik on keskittynyt pora-, louhinta- ja materiaalinkäsittelylaitteiden valmistukseen sekä niihin liittyviin palveluihin. Asiakkaiden haasteisiin vastaaminen saa meidät tekemään teollisista prosesseista entistä tehokkaampia, kannattavampia ja turvallisempia. Asiantuntemuksen ja kekseliäisyyden hyödyntämistä tuottavuuden parantamiseksi.