Oulun yliopisto

Pentti Kaiteran katu 1, 90570 Oulu

Oulun yliopisto

Oulun yliopisto on kansainvälinen tiedeyliopisto, jossa tehdään tiedettä arktisella asenteella. Joka päivä 2,6 miljardia ihmistä käyttää Oulussa kehitettyä teknologiaa.

Monitieteisessä Oulun yliopistossa voit opiskella eri alojen yhdistelmiä. Opiskelijayhteisöön kuuluminen on helppoa.

Oulun yliopistossa rakennetaan tulevaisuuden osaamista, hyvinvointia ja sivistystä monitieteisen tutkimuksen ja koulutuksen keinoin. Oulun yliopisto kouluttaa päteviä ja mukautumiskykyisiä ammattilaisia, jotka pystyvät soveltamaan uusinta teknologista ja tieteellistä tietoa käytännön haasteisiin muuttuvassa maailmassa.

Oulun yliopisto toimii kahdella kampuksella: Linnanmaalla ja Kontinkankaalla.

 

Löydä oma tekniikan alasi

Oulun yliopiston teknologia-alojen koulutustarjonta on erittäin monipuolista, ja mikä parasta, opiskelet arvostetun diplomi-insinöörin tai arkkitehdin tutkinnon monitieteisessä yliopistossa, jossa kohtaat useiden muidenkin alojen opiskelijoita ja rakennat tärkeää verkostoa tulevaa varten.

Kaikkiin diplomi-insinööriksi tai arkkitehdiksi valmistaviin kandidaattikoulutuksiin haetaan valtakunnallisessa DIA-valinnassa.  Maisteriohjelmiin haetaan soveltuvan alemman korkeakoulututkinnon ja aiempien opintojen pohjalta. Katso tarkemmat valintaperusteet Opintopolusta tai verkkosivuiltamme.

Kymmenen kandiohjelman lisäksi voit Oulun yliopistossa opiskella ainutlaatuisissa maisteriohjelmissa, joita tekniikan aloilla ovat lääketieteen tekniikka sekä kaivos- ja rikastustekniikka. Näille aloille voit suuntautua jo kandivaiheessa. Lisätietoa maisteriohjelmaan hakeutumisesta saat opintojesi aikana.

Muista myös Oulun yliopiston avoimen väylä tutkinto-opiskelijaksi. Opiskelemalla tietyn määrän opintoja avoimessa yliopistossa voit näiden opintojen perusteella hakea tutkinto-opiskelijaksi. Tutustu kunkin alan valintaperusteisiin ennen opintojen aloittamista.

Katso lisää

Lääketieteen tekniikka

Uudet innovaatiot syntyvät yhä useammin tieteiden välimaastossa. Lääketieteen tekniikan maisteriohjelma tarjoaa erinomaisen poikkitieteellisen pohjan terveysteknologian asiantuntija- ja kehitystehtäviin sekä tutkijakoulutukseen.

Katso lisää

Kaivos- ja rikastustekniikka

Kaivos- ja rikastustekniikan maisteriohjelmasta valmistut kaivostekniikkaan, rikastustekniikkaan ja sovellettuun geofysiikkaan erikoistuneeksi diplomi-insinööriksi. Oulun yliopisto tarjoaa ainoana yliopistona Suomessa kaivannaisalan koulutusta.

Katso lisää

Arkkitehtuurin tutkinto-ohjelma

Maailman pohjoisin arkkitehtikoulu, josta on valmistunut lukuisia palkittuja arkkitehtejä.

Katso lisää

Elektroniikan ja tietoliikennetekniikan tutkinto-ohjelma

Suomen ykkönen alallaan tunnetun kansainvälisen tutkimusrankingin mukaan! Oulussa suunnitellaan seuraavan sukupolven tieto- ja viestintäteknologioita 6G-lippulaivassa. Lue lisää elektroniikan ja tietoliikennetekniikan opinnoista.

Katso lisää

Konetekniikan tutkinto-ohjelma

Viisi erilaista suuntautumisvaihtoehtoa: auto- ja työkonetekniikka, koneensuunnittelu, materiaalitekniikka, mekatroniikka ja konediagnostiikka, teknillinen mekaniikka sekä tuotantotekniikka. Lue lisää konetekniikan opinnoista.

Katso lisää

Ympäristötekniikan tutkinto-ohjelma

Kest√§v√§n kehityksen ytimess√§ ‚Äď uudet materiaalitekniikat ja ymp√§rist√∂yst√§v√§lliset¬†teolliset¬†ratkaisut.¬†Lue lis√§√§ ymp√§rist√∂tekniikan opinnoista.

Katso lisää

Prosessitekniikan tutkinto-ohjelma

Kest√§v√§n kehityksen ytimess√§ ‚Äď uudet materiaalitekniikat ja ymp√§rist√∂yst√§v√§lliset teolliset ratkaisut. Lue lis√§√§ prosessitekniikan opinnoista.

Katso lisää

Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan tutkinto-ohjelma

Uutena suuntautumisvaihtoehtona rakennusterveys. Lue lisää rakennus- ja yhdyskuntatekniikan opinnoista.

Katso lisää

Tuotantotalouden tutkinto-ohjelma

Yhdistele taloustieteitä ja tekniikkaa. Lue lisää tuotantotalouden opinnoista.

Katso lisää

Tietojenkäsittelytieteiden tutkinto-ohjelma

Haluatko toimia käyttäjäkeskeisen suunnittelun ytimessä ja kehittää ihmiskeskeisiä tietojärjestelmiä ja ohjelmistoja? Lue lisää tietojenkäsittelytieteen opinnoista.

Katso lisää

Tietotekniikan tutkinto-ohjelma

Kiinnostaako sinua tekoäly ja laiteläheinen suunnittelu? Lue lisää tietotekniikan opinnoista.

Katso lisää

Haluatko opiskella englanniksi?

Hae laaja-alaiseen Digitalisation, Computing and Electronics -kandiohjelmaan, jossa pääset opiskelemaan kaikkia tärkeitä it-alan osa-alueita.

Oulun yliopiston englanninkielisiin koulutuksiin haetaan kevään ensimmäisessä yhteishaussa, suomenkielisiin koulutuksiin toisessa yhteishaussa.

Katso lisää

Oulu on sopivan kokoinen kaupunki

Oulu on Suomen viidenneksi suurin kaupunki, ja opiskelija-asuminen on täällä Suomen edullisinta. Kaupungin kahdessa korkeakoulussa opiskelee yhteensä yli 20 000 opiskelijaa.

Oulusta on sujuvat liikenneyhteydet muualle maahan, ja lähin tunturi on parin tunnin ajomatkan päässä. Oulussa voit harrastaa monipuolisesti ja viettää aktiivista opiskelijaelämää.

Oulu on tunnettu pyöräilykaupunki, jossa luonto on lähellä.

Vuonna 2026 Oulu toimii Euroopan kulttuuripääkaupunkina.

Katso lisää