Teknologiayrityksissä tarvitaan myös kauppatieteilijöitä

Sini Kotola
Manager, Integration Management Office
Konecranes

Kannattaa sanoa kyllä mahdollisuuksille, joita teollisuusyritykset tarjoavat! Sini halusi maalaiskylästä näkemään maailmaa ja kansainvälisiin tehtäviin - onnistui. Nyt hän on Konecranesilla yrityskauppaintegraation johtoryhmässä.

Lukiossa talous ja kansainväliset tehtävät kiinnostavat, maailmalle!

Lappeenrannan teknilliseen yliopistoon opiskelemaan kauppatieteiden maisteriksi, yrittäjyys johtamisen pääaineessa ja laskentoimi sivuaineeksi

Kolmannen vuoden syksy vaihdossa Tokiossa Japanissa

Töissä Koneella mm. Kiinassa ja Intiassa - opiskelu jatkuu etänä

Valmistuminen KTM:ksi - käväisy Intiasta valmistujaistilaisuudessa

Työ Koneella jatkuu

Työpaikan vaihto, Konecranesille IT-osastolle, globaali oneKONECRANES-kehitysprojekti

Konecranesilla eteneminen yrityskauppatehtäviin

Sini on Konecranesilla yrityskauppaintegraation johtoryhmässä, joka koostuu sekä konsulteista että omista asiantuntijoista. Hän hallinnoi integraatio-ohjelmaan liittyviä projekteja, seuraa niiden etenemistä ja raportoi Konecranesin johdolle. Asioihin, jotka uhkaavat lipsua suunnittelusta on puututtava heti, esimerkiksi aikataulut ja taloudelliset vaikutukset. Työtään hän tekee itsenäisesti eri osa-alueiden vetäjien kanssa.

Työssään Sini pääsee vaikuttamaan tiedonkulkuun, projektien hallintaan, johdon raportointiin ja myös sijoittajaviestintään. Hänen työnsä näkyy myös siinä, että koko henkilöstö ymmärtää integraation etenemisen ja suunnan.

Yrityskaupan jälkeen kahden ison kansainvälisen yrityksen yhdistämisessä tarvitaan taloudellisten mittareiden ymmärtämisen lisäksi myös sinnikkyyttä ja kärsivällisyyttä. Erilaisia integraatioprojekteja on paljon, osa niistä hyvinkin pitkiä ja tulosten saaminen kestää. “Projekteja on kaikkiaan noin 400, osa on jo saatu päätökseen!”

Konecranes

Konecranes on maailman johtava nostolaitevalmistaja, asiakkaitamme ovat muun muassa kone- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Konecranes on sitoutunut toimittamaan nostolaitteet ja huoltopalvelut kaikkiin mahdollisin nostotarpeisiin, ja siten lisäämään asiakkaiden liiketoiminnan arvoa ja tehokkuutta.