Parempaa sisäilmaa ihmisille

Elli Kinnunen
Rakennustekniikan DI
A-Insinöörit

Sisustussuunnittelija vai arkkitehti - ei vaan suunnitteleva insinööri! Vihreys ja energiatehokkuus kiinnostivat, syventävinä opintoina korjausrakentaminen ja elinkaaritekniikka. Nyt parantamassa sisäilmaa - auttamassa ihmisiä ja ympäristöä.

Yläkoulussa: sisustussuunnittelija, kuvataidepainotteisessa lukiossa pitkä matikka ja fyssa: arkkitehti

Haki arkkitehti- ja rakennustekniikan opintoihin - Tampereen teknilliseen yliopistoon rakennustekniikan koulutusohjelmaan

Ensimmäisen vuoden jälkeen: Olen enemmän insinööri kuin arkkitehti!

Pääaineeksi talonrakennuksen rakennesuunnittelu ja sivuaineeksi korjausrakentaminen

Tutkimusapulainen TTY:n rakennustekniikan elinkaaritutkimusryhmässä ja kandityö

A-Insinööreillä kaksi kesää betonijulkisivujen kuntotutkijana, opinnot jatkuu

Vaihdossa Lunds tekniska högskolassa, toinen sivuaine: Energy and Environmental Building Design

A-Insinööreille kosteus- ja sisäilmasuunnittelun harjoittelijaksi ja nuoremmaksi suunnittelijaksi, valmistuminen DI:ksi, eteneminen projekti-insinööriksi

Tampereen yliopisto / Tampere University

Kalevantie 4, 33100 Tampere

Elli on A-Insinöörien korjausrakentamisen yksikössä kosteus- ja sisäilmasuunnittelutiimin projekti-insinööri. Tiimi tekee yhteistyötä A-Insinöörien muualla Suomessa olevien kosteus- ja sisäilmasuunnittelijoiden kanssa.

Suunnitteluprosessi alkaa “salapoliisityöllä”; lähtötietojen kartoituksella ja lisätutkimustarpeen selvittämisellä. Riittävillä lähtötiedoilla aloitetaan korjaustarpeen ja -tavan arviointi ja kustannusten laskenta. Suunnitelmien valmistuttua aloitetaan työmaa ja sen aikana tiimi tekee laadunvalvontaa ja usein myös tarkentavaa suunnittelua. “Korjausrakentaminen on kuin kindermuna – koskaan ei tiedä minkä yllätyksen se sisältää!”

Elli myös vastaa projekteista. Hän jakaa suunnitteluvastuita tiimiläisille sekä hoitaa asiakkaiden tarjoukset, tilaukset ja laskutuksen. “Kaikki aivopähkinät innostavat!” Ratkaisujen hakeminen on Ellin juttu, myös uuden hankkeen aloittaminen on aina mielenkiintoista.

Ellille työssä on tärkeää, että pääsee vaikuttamaan ihmisten terveyteen ja hyvinvointiin, auttamaan ihmisiä ja ympäristöä. “Oman työn jälki näkyy parantuneena sisäilmana!”

A-Insinöörit

Väitämme ja uskomme, että menestys rakennetaan yhdessä. Partnerivetoinen konsernimme on rakennuttamisen, rakennesuunnittelun, infrasuunnittelun sekä kallio- ja ympäristösuunnittelun suunnannäyttäjä ja uusien yhteistyömallien luoja. Yhdessä työskentelevät toinen toistaan täydentävät kokeneet konkarit sekä nuoret, nälkäiset tekijät. Hyvän asiakaskokemuksen tuottaminen on meille intohimo. Juhlimme onnistumisia yhdessä.