Kesätöistä kipinä hitsauksen teorian osaamiseen

Reetta Verho
DI
Kemppi

Hitsaus on läsnä arjessa joka päivä - eikä katoa! Kestävää hitsausta tarvitaan: junat, laivat, sillat, kauppakeskukset, urheiluhallit jne.

Lukiossa pitkä matematiikka, kemia ja fysiikka - valittava: fysiikka vai konetekniikka yliopistossa

Opiskelemaan konetekniikkaa Lappeenrannan teknilliseen yliopistoon

Kaikki kesät töissä teollisuudessa - vaikutti opiskeluvalintoihin yliopistossa

Amiedussa hitsauksen teoriakouluttaja ja diplomityö Kempille

Diplomi-insinööriksi valmistuminen ja hitsauksen konsultiksi teollisuusyrityksiin

Töiden ohelIa lisää hitsaamisen opiskelua - kansainvälinen IWE-tutkinto Lappeenrannan teknillisessä yliopistossa

Töihin Kempille ja eteneminen nykyiseen tehtävään

Kun Kempin asiakkaalla on pulma, tulee Reetan Hitsauspalvelu-tiimi apuun. Tiimi kouluttaa sekä omia että asiakkaiden ammattilaisia ja järjestää vaikka hitsauksen esittelyn rakennusmessuilla. Welding Services Managerina Reetta on tiimin päällikkö.

Reetta itse ei ole hitsaaja, mutta hänellä on teoreettinen osaaminen hitsaamisesta. Kesätyöt teollisuudessa vaikuttivat pääaineen, konepaja- ja hitsaustekniikka, valintaan yliopistossa. Hitsaaminen on aina ollut osa Reetan työtä.

Hitsauspalvelu-tiimin työ on hektistä ja matkoja tulee lyhyelläkin varoitusajalla. Välillä asiakasta koulutetaan Etelä-Amerikassa, seuraavalla kerralla Saudi-Arabiassa. Reetta päättää kuka milloinkin lähtee matkaan ja minne. Tiimin päällikkönä johtamistaidot ovat tärkeät: “Olen tiukahko esimies, mutta samalla hyvän johtajan tunnistaa siitä, että hän osaa kuunnella tiimiläisiään.”

Kemppi

Kemppi on Suomen kolmanneksi älykkäin yritys ja maailmanlaajuisesti toimiva edelläkävijä hitsausteknologian ja hitsausohjelmistojen kehittämisessä. Me Kempillä tiedämme, että täydelliseen hitsaukseen tarvitaan ammattihitsaajia, nykyaikaisia hitsaustuotannon hallintaohjelmistoja ja innovatiivisia laitteita. Nykyään laitteiden on oltava yhteydessä paitsi toisiinsa myös internetiin monin tavoin. Siinä kyse on elektroniikasta, tiedosta ja datasta.