Jokaisen työn oppii tekemällä – kun on hyvä pohja

Ida Westervik
tuotantotalouden diplomi-insinööri
Luvata

Teekkari-Ida aloitti Luvata Porissa kesätöissä jo DI-opintojen alussa. Nyt hän on tehtaan toimitusketjun hallinnan asiantuntija, jonka työ linkittyy kaikkiin tehtaan toimintoihin ja siksi myös suureen määrään ihmisiä tehtaalla.

Lukiossa LUMA-valinnat - ovet auki moniin opiskeluvaihtoehtoihin

Välivuosi - mitä haluan opiskella, ei lääkikseen - mutta kauppikseen vai...

Lappeenrannan teknilliseen yliopistoon, Tuotantotalouden koulutusohjelma - tekniikkaa ja taloutta!

Vaihto Tampereen teknilliseen yliopistoon jatkamaan tuotantotalouden opintoja

Opiskelukesät Luvatalla erilaisissa tehtävissä ja opintojen ohella kurssiassistentti TTY:llä

Vaihtoon Belgiaan, Ghent University: Business engineering

Luvatalle töihin työnjohtotehtäviin, Area Responsible ja valmistuminen tuotantotalouden DI:ksi

Eteneminen Luvatalla Supply Chain Specialistiksi

Koulutus

Tuotantotalouden diplomi-insinööri, Tampereen teknillinen yliopisto: Teollisuustalous, Integroitus tuotekehitys ja tuotanto, Kestävä tuotanto

Idan Supply Chain -tiimi vastaa Luvata Porin toimitusketjun hallinnasta, tuotannon suunnittelusta ja alihankintatilauksista. Tuotannon kuukausisuunnitelmat tehdään myyntiennusteiden perusteella, Ida laskee tarvittavat materiaalimäärät ja määrittelee valmistettavat tuotteet. Idan tehtävänä on myös päivittäiset tuotantosuunnitelmat ja tilattujen tuotteiden toimitusaikojen määrittäminen myynnille. “Mielenkiintoista ja haastavaa, varsinkin jos tuotteet ovat uusia tai asiakas haluaakin normaalia lyhyemmän toimitusajan. Ja tätä tapahtuu päivittäin!” Erikoistuotteisiin tarvittavat alihankinnat ja materiaalien tuonti Kiinasta ovat myös Idan vastuulla.

Idan työn jälki näkyy siinä, että kaikki sujuu suunnitelmien mukaan ja asiakkaat saavat tilaamansa tuotteet oikeaan aikaan ja oikean laatuisina. “Autamme asiakkaitamme kehittämään omia prosessejaan ja tuotteitaan. Olemme mukana monessa tutkimushankkeessa, jossa tarvitaan erittäin puhdasta kuparia!” Luvatan kuparituotteita käytetään esimerkiksi tuulivoimaloissa, sähköautoissa, aurinkopaneeleissa ja leijuvissa junissa. Suprajohtavaa kuparilankaa Luvata tekee magneettikuvauslaitteisiin ja esimerkiksi Cernin hiukkaskiihdyttimeen.

“Pääsen työssäni näkemään Luvatan koko tuotantoketjun ja olen osa sitä monessa kohdassa.”

Luvata

Luvatan tuotteita käytetään mm. uusiutuvissa energioissa, terveydenhuollossa, autoteollisuudessa ja kulutustuotteissa. Luvata on osa Mitsubishi Materials Corporation –konsernia, joka työllistää yli 25 000 työntekijää maailmanlaajuisesti. Luvata työllistää noin 1 400 työntekijää 12 toimipaikalla 7 maassa. Porissa Kupariteollisuuspuiston alueella työllistämme 370 työntekijää.