Saneeraamalla lisää elinaikaa rakennuksille

Niklas Sinisalo
LVI-asentaja, Insinööri (AMK)
Optiplan

Niklas kiinnostui lämpö-, vesi- ja ilmastointiosaamiseen jo yläkoulun TET-jaksolla! Hän opiskeli ensin LVI-asentajaksi ja jatkoi insinööriopintoihin ammattikorkeakouluun. Nyt Niklas on LVI-suunnittelija Optiplanilla.

TET-jaksolta innostus lämpö-, vesi, ja ilmastointiosaamiseen

Ammattiopistossa LVI-asentajan tutkintoa opiskellessa kiinnostus jatko-opintoihin

Insinööri (AMK), LVI-tekniikka, tutkinto Arcada ammattikorkeakoulusta

Putkiasentajan töitä ja vaihtoehtoisia viemärisaneerausmenetelmiä

Nyt Optiplanilla LVI-suunnittelijana 2,5 vuotta

Arcada / Arcada University of Applied Sciences

Jan-Magnus Janssonin aukio 1, 00550 Helsinki

Ammattioppilaitoksessa alkoi kiinnostus jatkaa opintoja. Työssäoppimisjaksolla Niklas pohti asiaa kokeneen asentajan kanssa. “Insinöörinä voit tehdä asentajan töitä, mutta asentajana et voi tehdä insinöörin töitä!” Tämä näkemys sinetöi päätöksen jatko-opinnoista. Nyt Niklas on suunnittelija korjausrakentamispalveluissa, tehtäviin kuuluu esimerkiksi päiväkotien ja koulujen saneeraussuunnittelu. Hyvällä suunnittelulla ja saneerauksella pidennetään vanhojen rakennusten elinaikaa.

Työssä Niklasta motivoi, että hän pystyy näkemään omien ratkaisujensa toimivuuden käytännössä. Työ on myös opettanut näkemään miten pienetkin muutokset vaikuttavat suurempiin kokonaisuuksiin.

Optiplan

<strong>Optiplan tarjoaa kokonaissuunnittelukonseptin mukaisia suunnittelupalveluita asunto-, toimitila- ja korjausrakentamiseen.</strong> Toimimme valtakunnallisesti. Pääkonttorimme sijaitsee Helsingissä ja meidän muut toimipisteet ovat Turussa, Tampereella ja Oulussa. Optiplanin henkilökunta on kasvanut ja vuonna 2016 meitä on jo noin 220 henkilöä. Optiplan on osa kansainvälistä NCC-konsernia. NCC on pohjoismaiden suurimpia rakennus- ja kiinteistökehitysyhtiöitä ja Suomen johtavista rakennusliikkeistä ainoa, jolla on omistuksessaan oma monialainen suunnittelutoimisto.