Ideasta valmiiksi tuotteeksi osallistavalla ja läpinäkyvällä prosessilla

Keny Muesa
Teollinen muotoilija
Teknoware

Kenyn tehtävä Teknowaren uustuotetiimissä on varmistaa tuotteiden ja palvelujen tarkoituksenmukaisuus ja käyttäjäystävällisyys sekä ympäristöystävällinen valmistus. Hän vaikuttaa ratkaisujen toiminnallisuuteen ja muotokieleen.

Peruskoulun jälkeen opiskeleman metalliartesaaniksi, käsi- ja taideteollisuusalan perustutkinto

Työharjoittelut Suomessa ja Espanjassa

Valmistumisen jälkeen asepalvelus ja armeijaan töihin - miettimään tulevaisuutta

Haku graafisen suunnittelun opintoihin, harjoittelu Nuorten metallipajalla, matkustelua ja opintojen pohdintaa

Opiskelemaan Lahden AMKin Muotoiluinsituuttiin, Teollisen muotoilun linja

Vaihtoon Ranskaan, L`Ecole de designissä piirtämistä ja 3D-mallinnusta, harjoittelu Madridissa some-yrityksessä

Työharjoittelu Suomen Muotoilusäätiössä, kaksi projektia Teknowarelle

Valmistuminen ja Teknowarelle uuden tuotekehitysosaston teolliseksi muotoilijaksi

Teknoware on maailmanlaajuinen julkisen liikenteen ajoneuvojen yksilöllisten valaitusratkaisujen valmistaja. Ajoneuvojen sisävalaistus on tärkeimpiä turvallisuuteen ja matkustusmukavuuteen vaikuttavia tekijöitä. Keny on Teknowarella teollinen muotoilija uustuotetiimissä, Design and technology department. Tiimissä toimitaan läpinäkyvästi, näin kaikki voivat edetä omalla vastuualueellaan ja vuorovaikutus toimii. “Tärkeintä on toimivien kokonaisratkaisujen löytyminen.”

Neljän ammattilaisen tiimissä innovoidaan, testataan ja suunnitelaan uusia tuotteita uusinta teknologiaa hyödyntämällä. Teollisen muotoilijan tehtävä on varmistaa tuotteiden tarkoituksenmukaisuus ja käyttäjäystävällisyys sekä ympäristöystävällinen valmistus. Ratkaisujen on viestittävä myös Teknowaren brändiä ja muotoilukieltä.

Ideointivaiheessa Keny voi piirtää tai käyttää muovailuvahaa erilaisten muotojen testauksessa. Työ jatkuu 3D-mallinnusohjelmilla. Suunnittelussa huomioidaan aina minkälaisissa olosuhteissa tuotetta käytetään, milloin sitä käytetään, mitkä ovat sen käyttäjän tarpeet. “Oikeiden ratkaisujen löytämiseksi on pystyttävä eläytymään tuotteen tai palvelun käyttäjäksi!”

Keny pääsee työssään vaikuttamaan tuotteiden toiminnallisuuteen ja muotokieleen visualisoidessaan asiakkaalta tai loppukäyttäjltä saamansa tietoa. “Innostaahan se, kun pääsee näkemään tuotteen synnyn ideasta piirustukseen, 3D-malliin, protoihin ja valmiiksi tuotteeksi! Ja, osallistavassa prosessissa oppii!”

Teknoware

Valon merkitys elämässämme jää usein vähälle huomiolle. Teknowarella se on kuitenkin kaiken keskiössä. Ajoneuvo- ja turvavalaistuksen johtavana valmistajana ymmärrämme valon merkityksen ja sen mahdollisuudet. Valo on pääosassa kaikessa toiminnassamme ja tuotteissamme. Suunnittelemme ja valmistamme korkealaatuisia valaistusratkaisuja julkisen liikenteen ajoneuvoihin sekä turvavalaistusjärjestelmiä kiinteistöihin ja huippuristeilijoihin.