LAB-ammattikorkeakoulu Lahti

Mukkulankatu 19, 15210 Lahti

 

Lahti on 7 500 korkeakouluopiskelijan opiskelijakaupunki sekä Suomen nuorin yliopistokaupunki keskeisellä paikalla Päijät-Hämeessä. Ison kaupungin urbaani kulttuuri ja monipuolinen palvelutarjonta yhdistyvät Lahdessa pienen kaupungin kotoisaan tunnelmaan, näppäriin etäisyyksiin sekä luonnonläheisyyteen. Lahti tunnetaan kansainvälisesti vahvan muotoiluosaamisen, urheilun ja vastuullisuustekojen ansiosta.

Lahti on tunnettu myös tehtaiden kaupunkina, ja alueelle sijoittuneet yritykset tekevät aktiivista yhteistyötä LAB-ammattikorkeakoulun kanssa. Uusille tekniikan alan osaajille on siis Lahden alueella kysyntää.

Lahden sijainti on täydellinen: Helsinkiin pääsee junalla tunnissa ja opiskelijalle matka on edullinen. Lahti on myös lähellä maan väestöllistä keskipistettä, jonne kaikilla suomalaisilla on keskimäärin lyhin matka.

Euroopan ympäristöpääkaupungiksi 2021 valittu Lahti tunnetaan myös kestävien ratkaisujen edelläkävijänä. Lahti tavoittelee hiilineutraaliuden saavuttamista lähivuosina, ensimmäisenä suurena kaupunkina Suomessa.

LAB-ammattikorkeakoulun Lahden kampus sijaitsee kolmen kilometrin päässä keskustasta Mukkulan kaupunginosassa. Vanhaan tehdaskiinteistöön saneerattu kampus on upea uuden ajan oppimisympäristö, jossa on kaikki, mitä opiskelija tarvitsee.

LAB-ammattikorkeakoulu

LAB-ammattikorkeakoulu on työelämän innovaatiokorkeakoulu, jossa on lähes 10 000 opiskelijaa. LAB toimii Lahdessa, Lappeenrannassa ja verkossa. Tarjoamme koulutusta viidellä eri alalla: sosiaali- ja terveysala, tekniikka, liiketalous, hotelli-, ravintola- ja matkailuala sekä muotoilu, kuvataide ja visuaalinen viestintä. Vahvuuksiamme ovat kiertotalous, design, innovaatiot sekä hyvinvointi.

 

Katso lisää

Miksi tekniikan ala?

LABin tekniikan alan koulutuksista saat vahvan osaamisen ja ammattitaidon tulevaisuuteen ja työelämään. Käytännönläheiset projektit, yhteistyö työelämän kanssa sekä asiantunteva opetushenkilöstö varmistavat työllistymisen ja työelämässä tarvittavan osaamisen.

Tekniikan koulutuksissa voit opiskella teknologian ja teollisuuden asiantuntijaksi, kiertotalouden ratkaisujen kehittäjäksi tai rakentamisen ammattilaiseksi erilaisissa insinöörikoulutuksissa sekä rakennusmestarikoulutuksessa.

Tarjolla on koulutuksia suomeksi ja englanniksi, päivä- ja monimuotototeutuksina sekä verkko-opintoina. Voit opiskella verkko-opintoina myös tekniikan YAMK-tutkinnon, jonka avulla pääset kehittämään osaamistasi ja etenemään urallasi. LABin tekniikan YAMK-tutkinnot antavat osaamista esimerkiksi johtamiseen sekä datan mittaamiseen ja analysointiin.

Koulutustarjonta vaihtelee vuosittain: tutustu tarkempaan tekniikan koulutustarjontaan ja hakuaikoihin osoitteessa lab.fi.

Katso lisää

Näin haet LAB-ammattikorkeakouluun

Tammikuun yhteishaku

  • Kev√§√§n ensimm√§isess√§ yhteishaussa haetaan englanninkielisiin koulutuksiin.
  • Opinnot alkavat syksyll√§.

Maaliskuun yhteishaku

  • Kev√§√§n toisessa yhteishaussa haetaan suomenkielisiin koulutuksiin.
  • Opinnot alkavat syksyll√§.

Syksyn yhteishaku

  • Osaan LABin suomen- ja englanninkielisist√§ koulutuksista on mahdollista hakea my√∂s syksyn yhteishaussa.
  • Opinnot alkavat tammikuussa.

LABin koulutuksiin haetaan yhteishauissa opintopolku.fi-palvelussa. LABin hakukohteet vaihtelevat eri hakuaikoina. Syksyn yhteishaussa koulutuksia on yleensä tarjolla vähemmän kuin keväällä.

AMK-opiskelijat valitaan pääsääntöisesti kahdella tavalla: todistusvalinnalla tai AMK-valintakokeella. Osa koulutuksista, kuten rakennusmestarikoulutus, jäävät edellä mainittujen valintatapojen ulkopuolelle, samoin kuin englanninkieliset koulutukset. Lue lisää hakemisesta osoitteessa lab.fi.

 

 

Katso lisää