Sillat suunnitellaan sadaksi vuodeksi

Mikko Tuominen,
rakennetekniikan diplomi-insinööri,
Sitowise

"Sillansuunnittelija on tärkeä osa toimivan rakennetun ympäristön palapeliä: voimme vaikuttaa esimerkiksi siihen, kuinka kauan ihmiset istuvat ruuhkassa."

Lukiossa pitkä matikka ja fysiikka ja pianonsoiton opiskelua

Armeijassa varusmiessoittokunnassa rumpalina

Mitä opiskelemaan, lääketiedettä vai rakennustekniikkaa - pianonsoitosta harrastus

Aalto-yliopistoon Rakennus- ja ympäristötekniikan koulutusohjelmaan

Siltojen ja rakenteiden suunnittelua kesätöinä

Maisteriopinnot Aallossa: rakenne- ja rakennustuotantotekniikka

Diplomi-insinööri, pääaine rakennetekniikka, sivuaine rakennusmateriaalit ja tuotantotekniikka

Vanhempi suunnittelija Sitowisen Sillat ja rakenteet -osastolla

Mikko hallitsee kestävien rakenteiden suunnittelun. Matematiikan ja fysiikan taidot ovat tarpeen, siltojen on oltava pitkäikäisiä ja kestettävä raskaitakin liikkuvia kuormia.

Siltarakenteiden suunnittelu on itsenäistä työtä erilaisilla mallinnus- ja suunnitteluohjelmilla. Asiakastapaamiset ja työmaakäynnit ovat osa suunnitteluprosessia. Rakennettavan sillan tarpeet määritellään yhdessä tilaavan asiakkaan kanssa ja sen jälkeen alkaa varsinainen siltarakenteiden suunnittelu, joka on laskelmien tekoa ja materiaalivalintoja.

Mikko on Sitowisella Sillat ja rakenteet -osastolla, jossa on kollegoja kolmisenkymment√§. Sillat ovat olennainen osa toimivaa rakennettua ymp√§rist√∂√§ moottoriteill√§, radoilla, kevyen liikenteen v√§ylill√§ ja kaupunkirakenteissa.¬†“Toimivat v√§yl√§t ovat olennaisia koko yhteiskunnalle – sek√§ ihmisten hyvinvoinnille ett√§ kansantaloudelle. Me olemme mukana rakentamassa ja yll√§pit√§m√§ss√§ t√§t√§ toimivaa verkostoa!”

Sitowise

Sitowise on suurin suomalaisomisteinen rakennusalan suunnittelu- ja konsultointitoimisto. Sitowise suunnittelee ja rakentaa tulevaisuuden asuinympäristöjämme vastuullisesti ja yhteistyössä loppukäyttäjien kanssa. Sitowisen tekeminen perustuu syvälliseen ymmärrykseen asiakkaiden tarpeista, toiveista ja odotuksista - kestävää kehitystä unohtamatta.