Ratkaisuja kestävään ja terveelliseen korjausrakentamiseen

Joonas Nortio
Rakennetekniikan DI
A-Insinöörit

Rakennetekniikan DI Joonas Nortio suunnittelee A-Insinööreille rakennuksille uuden elämän ja kehittää uusia toimintatapoja kosteudenhallintaan.

Lukiossa kiinnostus luonnontieteisiin

Kesätöissä "apupoikana" iskän remonttifirmassa

Opiskelemaan luonnontieteitä vai tekniikkaa? Halu tehdä konkreettista - insinööriksi!

Aalto-yliopistoon opiskelemaan Rakenne- ja rakennustuotantotekniikan koulutusohjemaan

Kesätöissä betoniasemalla sekoittamassa betonia ja tekemässä laboratoriokokeita

Seuraavat kesätyöt suunnittelutöitä

Valmistuminen ja A-Insinööreille suunnitteluyksikköön - rakennesuunnittelija, projekti-insinööri, kosteudenhallintakoordinaattori

Joonas on A-Insinööreillä korjaus- ja asiantuntijapalveluyksikössä. Yksikössä tehdään rakennesuunnittelua rakennusten laajennus- ja korjaushankkeisiin sekä kunto- ja sisäilmatutkimuksia ja katsastuksia. Joonaksen tiimissä on viisi eri taustaista ammattilaista. Tiimi suunnittelee ratkaisut yhdessä ja jakaa sitten tehtävät. Työ on vaihtelevaa, koska tiimillä on useita erilaisia projekteja samanaikaisesti. Joonas on myös kehittämässä uusia toimintatapoja rakennushankkeiden kosteudenhallintaan.

Korjauskohteille etsitään kestäviä ja terveellisiä ratkaisuja – toimivia ja tehokkaita rakennuksia, joissa ihmisten on hyvä olla. Uudis- ja laajennuskohteissa suunnittelijan työ vaikuttaa töiden toteutustapaan ja muuttuu konkreettiseksi uudeksi rakennukseksi. Korjauskohteissa suunnittelijat vaikuttavat laajasti korjausmenetelmiin ja vanha rakennus saa uuden elämän, kun esimerkiksi käyttötarkoitus muutetaan.

Rakennushankkeissa myös suunnittelijan sosiaalisilla taidoilla on iso merkitys. Hankkeissa on mukana monia eri osapuolia, kymmeniä erilaisia ihmisiä erilaisilla osaamisilla. Asiat pitää pystyä esittämään eri osapuolille – rakennusten käyttäjät, omistajat, viranomaiset, omat työkaverit, rakentajat – oikeassa mittakaavassa ja ymmärrettävällä tavalla. “Onnistuminen kriittisten ongelmien ratkaisemisessa on palkitsevaa!”

“Pääsen tekemään toimivia ja tehokkaita rakennuksia, joissa ihmisten on hyvä olla. Kun rakennukset tehdään huolella, säästytään tulevaisuudessa sisäilma- ja kosteusongelmilta.”

A-Insinöörit

Väitämme ja uskomme, että menestys rakennetaan yhdessä. Partnerivetoinen konsernimme on rakennuttamisen, rakennesuunnittelun, infrasuunnittelun sekä kallio- ja ympäristösuunnittelun suunnannäyttäjä ja uusien yhteistyömallien luoja. Yhdessä työskentelevät toinen toistaan täydentävät kokeneet konkarit sekä nuoret, nälkäiset tekijät. Hyvän asiakaskokemuksen tuottaminen on meille intohimo. Juhlimme onnistumisia yhdessä.