Oikeat materiaalit – turvalliset ja tehokkaat nosturit

Abeyinka Abass
Materiaalitekniikan diplomi-insinööri
Konecranes

Kun Konecranesilla kehitetään maailman parhaita nostolaitteita, tarvitaan myös syvällistä materiaalitekniikan osaamista. Adeyinkan ydinosaamista on materiaalien lujuus ja elastisuus - vahva perusta osaamiselle on matematiikan ja fysiikan ymmärtäminen.

Koulussa matikka ja fysiikka kiinnosti - tekniikkaa opiskelemaan

Hämeen ammattikorkeakouluun opiskelemaan koneiden rakentamista ja suunnittelua; mekatroniikka ja tuotekehitys

Kesätöihin Konecranesille Mechanical designeriksi

Työ jatkuu osa-aikaisena opintojen ohella, valmistuminen konetekniikan insinööriksi

Konetekniikan maisteriopiskelijaksi Aalto-yliopistoon; materiaalitekniikka pääaineeksi

Vaihtoon Japaniin, Kyushu University ja harjoittelu Japanilaisessa yrityksessä

Töihin Konecranesille Strength Analystiksi ja opinnot jatkuu töiden ohella

Valmistuminen materiaalitekniikan DI:ksi ja työ Srength Analystinä Konecranesilla jatkuu kokoaikaisena

Adeyinka on Konecranesin globaalin tutkimus- ja innovaatio-organisaation Consept Creation -tiimissä. Tiimin vastuulla on tulevaisuuden nosturikonseptien kehittäminen. Adeyinka on tiimin tutkimus- ja tuotekehitysprojekteissa Strength Analystinä kun maailman parhaita nostolaitteita kehitetään konseptitasolla. Hän myös avustaa muissa projekteissa, kun materiaaleille tehdään monimutkaisia lujuus-, kestävyys- ja elastisuusanalyysejä. Tutkimisen ja kehittämisen kärkenä on nostolaitteiden turvallisuus ja tehokkuus. Tutkimusprojekteissa Adeyinka toimii myös projektipäällikkönä.

Adeyinkaa innostaa tiimi ja kollegat,¬†mielenkiintoinen itse√§ todella kiinnostava ty√∂¬†ja se, ett√§ jatkuvasti¬†oppii¬†uutta materiaalien k√§ytt√§ytymisest√§. “What I am doing is going to lead to the next generation of lifting equipment and services!”

Konecranes

Konecranes on maailman johtava nostolaitevalmistaja, asiakkaitamme ovat muun muassa kone- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Konecranes on sitoutunut toimittamaan nostolaitteet ja huoltopalvelut kaikkiin mahdollisin nostotarpeisiin, ja siten lisäämään asiakkaiden liiketoiminnan arvoa ja tehokkuutta.