Lääkärikin tarvitsee “koneinsinööriä”

Vesa Vahtila
Konetekniikan diplomi-insinööri
Planmed

Mekaanisten röntgenkuvantamislaitteiden mekaniikkasuunnittelija on maalaisjärkeä arvostava ongelmanratkoja. Laadukkaita ja helppokäyttöisiä laitteita lääkäreille - parempaa disgnostiikkaa potilaille.

Opiskelemaan konetekniikkaa Aalto-yliopiston insinööritieteiden korkeakouluun

Pääaineeksi koneensuunnittelu ja kauppakorkeakoulusta laskentatoimen peruskurssi

Kesäharjoittelussa ja opintojen ohessa osa-aikaisena projektityöntekijänä Planmedillä

Myös diplomityö Planmedille

Valmistuminen konetekniikan diplomi-insinööriksi

Planmedille mekaniikkasuunnittelijaksi

Vesa on Planmedillä mekaniikkasuunnittelutiimissä, joka vastaa medikaalisten röntgenkuvantamislaitteiden mekaanisista ratkaisuista. Työ mekaniikkasuunnittelijana on 3D-mallintamista, prototyyppien tekoa ja testausta. Sekä suunnittelijana että uusien tuotekehitysprojektien projektipäällikkönä Vesa tekee paljon yhteistyötä koko Planmecan tuotekehitysosaston asiantuntijoiden kanssa.

“Projektien johtamiseen tarvitaan hyviä sosiaalisia taitoja, matikan ja fysiikan perusasioiden osaaminen on edellytys tuotekehitysosaamiselle!”

Planmeca

Planmeca Oy on yksi maailman johtavista hammashoitolaitteiden valmistajista. Digitaalisia hammashoitokoneita, korkealaatuisia 2D- ja 3D-kuvantamislaitteita sekä ohjelmisto- ja CAD/CAM-ratkaisuja. Planmed Oy valmistaa korkealaatuisia mammografiaröntgenlaitteita ja niiden ohjelmistoja sekä laitteita raajojen 3D-kuvantamiseen. Planmeca on tunnettu uraauurtavasta tuotekehityksestään ja muotoilustaan. Omistautuminen tieteelliselle tutkimukselle ja kliinisen työn eri vaiheiden syvällinen ymmärtäminen ovat olennainen ja ehdoton osa tuotekehitystä ja -suunnittelua.