Kaupunkipyöräilystä nopeaa ja joustavaa

Mikko Raninen
Filosofian maisteri

Kestäviä tulevaisuuden kaupunkeja pyöräliikennettä suosivilla ratkaisuilla. Mikko suunnittelee Swecolla kaupunkipyöräasemia, ”Tehdään pyöräilystä arkipäivää yhä useammalle ihmiselle – nopeaa, joustavaa, turvallista, terveellistä ja ympäristöystävällistä!"

Urheilulukioon jääkiekkoa pelaamaan - tosin maantieto ja ympäristöasiatkin kiinnostaa

Kirjoitusten ja armeijan jälkeen suunnitelmat liikuntatieteiden opinnoista muuttuivat - yliopistoon maantieteen koulutusohjelmaan!

Maantieteestä löytyi aluetiede - kaupunki- tai suunnittelumaantiede: yhdyskuntasuunnittelu kiinnosti

Opintojen ohessa varastotöissä ja rakennusvirastossa paikkatietoharjoittelijana

Valmistuminen filosofian kandiksi ja vaihtoon National University of Singaporeen

Töihin Swecolle Strategisen maankäytön -tiimiin: paikkatietoselvityksiä, suunnittelutehtäviä ja projektinjohtoa

Maisteriopinnot jatkuu - Sivuaineiksi geoinformatiikka (paikkatietoa) ja Aalto-yliopistosta yhdyskuntasuunnittelun kokonaisuus

Opinnäytetyö hyväksytty, Swecolla vastuualueeksi pyöräliikenteen projektit

Swecolla suunnitellaan tulevaisuuden kaupunkeja ja kestävämpää yhteiskuntaa. Mikon vastuulla strategisen maankäytön tiimissä on pyöräliikenteen projektit. Hän on jo suunnitellut Helsingin kaupungille kaupunkipyöräasemia.

Projektipäällikkönä Mikko on tiiminsä suunnittelijoiden lisäksi paljon tekemisissä myös asiakkaiden kanssa. Paikkatietoanalyysejä Mikko tekee omalla työpisteellään, mutta kaupunkipyörien asemia suunnitellaan paljon myös maastossa. “Suunnitteluratkaisuillamme haluamme luoda hyvät edellytykset pyöräliikenteelle. Teen työtä, joka vaikuttaa ihmisten elinympäristöön ja mahdollisuuksiin liikkua – sujuvaa arkea!”

Mikon suunnitelmat jääkiekon pelaamisesta ja liikuntatieteiden opiskelusta vaihtuivat suunnittelumaantieteen opintoihin. Ammattilaisuuteen tähdännyt joukkueurheilu kasvatti Mikosta määrätietoisen yhdessä tekijän. Pyöräliikenteen suunnittelussa luonteva apu on, että pyörä on Mikolle yleisin kulkuväline.

Sweco

Sweco suunnittelee tulevaisuuden kaupunkeja ja kestävämpää yhteiskuntaa. Tuotamme asiakkaillemme insinöörien, arkkitehtien ja ympäristöasiantuntijoiden yhteistyönä laadukkaita ja kannattavia ratkaisuja, jotka edistävät yhteiskunnan kestävää kehitystä.