Ihmisten hyvinvointi ja energiatehokkuus suunnittelutyön perustana

Eveliina Vesalainen
Ympäristöteknologian insinööri ja LVI- ja energiatekniikan DI
Granlund

Kauppakeskuksessa ilma vaihtumaan tehokkaasti, terveellisesti ja turvallisesti - Eveliinalla suunnittelun perustana energiatehokkuus ja ihmisten hyvinvointi.

Alakoulussa: "viisas ja ystävällinen kirjastonhoitaja" ja lukiossa kiinnosti biologia, terveystieto, joukkuevoimistelu

Lukion jälkeen välivuosi kaupassa ja päätös ympäristöteknologian opiskelusta

Lahden Ammattikorkeakouluun energia- ja ympäristötekniikan insinööriopintoihin ja kiinnostus ympäristöteknologian jatko-opintoihin

Maa- ja aurinkolämpö -kurssi innosti LVI-järjestelmien ymmärtämiseen

Työharjoittelu ja opinnäytetyö maa- ja aurinkolämpöjärjestelmien maahantuontiyrityksessä

Valmistuminen insinööriksi LAMKista ja Aalto-yliopistoon energia- ja LVI-tekniikan maisteriopintoihin

Granlundille osa-aikaiseksi LVI-suunnittelijaharjoittelijaksi ja opinnäytetyö tietomallintamisesta

Valmistuminen diplomi-insinööriksi ja Granlundilla LVI-suunnittelijaksi

Eveliina on Granlundilla lämpö-, vesi- ja ilmastointijärjestelmiä (LVI) suunnittelevalla osastolla. Hänen ryhmänsä suunnittelee nyt Pasilaan rakennettavaa isoa Tripla-kokonaisuutta; rautatieasema, kauppakeskus, hotelli, toimistoja, asuntoja ja pysäköintihalli. Eveliina suunnittelee kauppakeskuksen ilmastointijärjestelmiä eli miten ilma saadaan rakennuksessa vaihtumaan tehokkaasti, turvallisesti ja terveellisesti. Granlundilla kaiken suunnittelun perustana on energiatehokkuus ja ihmisten hyvinvointi, uusia ympäristöystävällisiä ratkaisuja etsitään koko ajan.

LVI-ratkaisuja suunnitellaan yhdessä arkkitehtien ja eri alojen suunnittelijoiden sekä asiakkaiden kanssa. Eveliinan työ on ilmastointijärjestelmien piirtämistä ja mitoitusta sekä rakennusten sisään mallintamista. Suunnittelutyön ohella hän kehittää myös tietomallintamista, jonka hän aloitti diplomityönään.

“Olen ollut tässä ammatissa vasta lyhyen aikaa, ja odotan innolla, että pääsen näkemään suunnittelemani järjestelmät valmiina rakennuksissa!”

Granlund

Luomme hyvinvointia rakennetussa ympäristössä. Nostamme keskiöön niin ihmisten kuin kiinteistöjen hyvinvoinnin. Granlund on energiatehokkuuden johtava asiantuntija ja tulevaisuudessa kansainvälinen uudistaja. Granlund on talotekniikkasuunnittelun, kiinteistö-, energia- ja ympäristöasioiden konsultoinnin sekä ohjelmistojen asiantuntijakonserni. Osaamisen keihäänkärkenä on energiatehokkuus.