Energiatehokkaita rakennuksia – tyytyväisiä käyttäjiä

Waltteri Salmi
Energiatekniikan DI

Granlund Consultingin energiaosastolla etsitään kustannustehokkaita toimenpiteitä, joilla vähennetään kiinteistöjen energiankulutusta ja elinkaarikustannuksia.

Lukiosta maajoukkuetason karatekana armeijaan

Aalto-yliopistoon opiskelemaan energiatekniikkaa - matikka ja fysiikka kiinnosti sekä mahdollisuudet vähentää ympäristöön kohdistuvaa kuormaa

Suuntautuminen sovellettu termodynamiikka ja sivuaineeksi käytännönläheinen lämpö-, vesi- ja ilmastointitekniikka

Kandina vaihto-opiskelijaksi Prahaan, Czech Technical University in Praque

Kesätöissä paperitehtaan voimalaitoksessa

Granlundille harjoittelijaksi LVI-suunnitteluun

Siirtyminen Granlund Consultingille energiaosastolle harjoittelijaksi ja opinnäytetyöntekijäksi

Valmistuminen energiatekniikan DI:ksi ja eteneminen energia-asiantuntijaksi

Energia-asiantuntijana Waltteri pääsee vaikuttamaan siihen, minkälaisiin energiaratkaisuihin Granlundin uudis- ja korjausrakentamishankkeissa päädytään. Niillä on vaikutuksia rakennusten koko elinkaarenaikaiseen energiankulutukseen. Ratkaisuilla vaikutetaan myös energiantuotantoon, esimerkiksi helpotetaan uusituvan energian liittämistä järjestelmiin.

Monipuolisuus, mahdollisuus aivan uudenlaisiin ratkaisuihin ja päästöjen vähentäminen innostaa Waltteria. Esimerkiksi uudentyyppinen auringonsuojaus toimistorakennuksen ikkunoihin tai poistoilman kierrätys. Töiden teko onnistuu myös etänä, Waltteri oli kuusi kuukautta Madridissa.

Granlund

Luomme hyvinvointia rakennetussa ympäristössä. Nostamme keskiöön niin ihmisten kuin kiinteistöjen hyvinvoinnin. Granlund on energiatehokkuuden johtava asiantuntija ja tulevaisuudessa kansainvälinen uudistaja. Granlund on talotekniikkasuunnittelun, kiinteistö-, energia- ja ympäristöasioiden konsultoinnin sekä ohjelmistojen asiantuntijakonserni. Osaamisen keihäänkärkenä on energiatehokkuus.