Big datalla älykästä rakennussuunnittelua

Davor Stjelja
diplomi-insinööri
Granlund

Nikola Tesla innosti Davoria "keksimään" ja tekniikan opiskeluun kotona Kroatiassa. Nyt hän kehittää älykästä big dataan perustuvaa rakennussuunnittelua Granlundilla - "vähemmällä energialla enemmän".

Isoäidin naapurikylässä syntynyt Nikola Tesla oli lapsuuden sankari

Opiskelemaan konetekniikan DI:ksi, Zagrebin yliopisto Kroatiassa

Opiskellessa energiatekniikasta ja erityisesti lämpö-, vesi ja ilmastointitekniikasta tuli oma juttu

Kandivaiheessa Suomeen harjoitteluuun - opinnäytetyö VTT:lle

Maisteriopintojen aikana toinen harjoittelujakso Suomessa - diplomityö Granlundille

Valmistuminen konetekniikan diplomi-insinööriksi (Master of Mechanical engineering)

Suomi koukutti jäämään, Granlundille töihin

Granlundilla on suunnittelun tavoitteena optimoida rakennusten energiankulutus ja samalla lisätä asumismukavuutta. Davor tutkii innovaatio- ja kehitysosastolla digitaalista tiedonkeruuta rakennetusta ympäristöstä ja kehittää “big datan” hyödyntämistä suunnittelussa ja rakennusten ylläpidossa. Rakennuksiin asennettavien sensorien avulla tullaan saamaan tietoa rakennuksen koko elinkaaren ajalta. Tämä auttaa suunnittelussa ja rakennusten ylläpidossa.

Davor on erikoistunut lämpö-, vesi-, ja ilmastointitekniikkaan. Kehitysprojektit voivat olla LVI-järjestelmien suunnittelun automatisointia, rakennusten energiatehokkuuden optimointia ja rakennuksista digitaalisesti kerätyn tiedon analysointia. “Big data, tiedolla johtaminen, mahdollistaa uutta liiketoimintaa ja ihmisille parempia rakennuksia asua!”

Granlund

Luomme hyvinvointia rakennetussa ympäristössä. Nostamme keskiöön niin ihmisten kuin kiinteistöjen hyvinvoinnin. Granlund on energiatehokkuuden johtava asiantuntija ja tulevaisuudessa kansainvälinen uudistaja. Granlund on talotekniikkasuunnittelun, kiinteistö-, energia- ja ympäristöasioiden konsultoinnin sekä ohjelmistojen asiantuntijakonserni. Osaamisen keihäänkärkenä on energiatehokkuus.