Kuparia sähköautoihin, aurinkopaneeleihin, magneettikuvaus-laitteisiin…

Tatu Laaksonen
automaatioasentaja
Luvata

Automaatioasentajan työstä Tatu innostui opintojen työssäoppimisjaksolla, prosessiteollisuuden työt kiinnostivat.

Yläkoulussa LUMA-aineet ei lempiaineita, mutta onnistuminen motivoi

Ammattiopisto ja sähköala kiinnosti - monipuolinen koulutus

Erikoistuminen automaatioasentajaksi - työssäoppimisjakso prosessiteollisuudessa vahvisti valintaa

Valmistuminen AOL:sta ja kesätöihin työssäoppimisyritykseen

Vaihto Bolidenille prosessityöntekijäksi

Armeija ja takaisin Bolidenille

Luvata Poriin vakituiseksi tuotantotyöntekijäksi

Automaatioasentajan työstä Tatu innostui opintojen työssäoppimisjaksolla, prosessiteollisuuden työt kiinnostivat. Luvatalla Tatun vuorotiimissä on viisi ammattilaista valamassa kuparituotteita asiakkaille jatkojalostusta varten. Vuorossa jokaisella on oma roolinsa, Tatu sahaa valetut tuotteet tilausten mukaisiksi ja tekee tuotteista laatuanalyysit. Työ on itsenäistä, ongelmien ratkaisu ja parannusten kehittäminen tuotteiden valmistustekniikkaan innostaa Tatua. Työssä onnistuminen ja kehittyminen motivoi. Tatua kiinnostaa kuparivalimon muidenkin töiden opettelu tulevaisuudessa.

“Matikkaa tarvitsen työssäni päivittäin ja fysiikkaa analyysien tekemiseen. Tarkkuuttakin työni vaatii, varsinkin laadun analysointi on hyvin tarkkaa. Mittausteknologiat ja -laitteet pitää hallita. Tietotekniikan harrastuksesta on hyötyä myös työssä!”

Luvata

Luvatan tuotteita käytetään mm. uusiutuvissa energioissa, terveydenhuollossa, autoteollisuudessa ja kulutustuotteissa. Luvata on osa Mitsubishi Materials Corporation –konsernia, joka työllistää yli 25 000 työntekijää maailmanlaajuisesti. Luvata työllistää noin 1 400 työntekijää 12 toimipaikalla 7 maassa. Porissa Kupariteollisuuspuiston alueella työllistämme 370 työntekijää.