Kädenjälki näkyy ja onnistumisen tunne innostaa

Kalle Inki
Koneistaja
Sandvik

Kallella on kädentaidot ja matematiikka hallussa. Näitä taitoja tarvitaan, kun hän ohjaa koneita ja laittaa ne tekemään töitä Sandvikin koneistuskeskuksessa.

Matematiikka yksi lempiaineista koulussa, käsillä tekeminen kiinnosti

Opiskelemaan kone- ja metallialan (nyk. kone- ja tuotantotekniikan) perustutkintoa Koulutuskeskus Salpaukseen

Työssä oppimassa ja kesätöissä Sandvikin Lahden tehtaalla

Valmistuminen koneistajaksi ja töihin Sandvikin koneistuskeskukseen

Koneistajana Kalle pääsee toteuttamaan omaa juttuaan, joka on aina ollut käsillä tekeminen. Kallen työ Sandvikin koneistuskeskuksessa on hydrauliikkavasaroiden runko-osien koneistus. Hän hallitsee erilaiset työstömenetelmät ja osaa lukea suunnittelijoiden piirustukset, eli ohjelmoida työstökoneet valmistamaan suunnitellut tuotteet.

Kalle tuli Sandvikille ammattiopiston työssäoppimisjaksoille, jatkoi kesätöissä ja vakinaistettiin koneistajaksi, kun opinnot oli suoritettu. Onnistumisen tunne omassa työssä, hyvä työympäristö ja 12 työkaverin työyhteisö saa viihtymään työpaikalla, jossa tehdään maailman parhaita hydrauliikkavasaroita.

Sandvik

Sandvik on korkean teknologian teollisuuskonserni, joka toimii yli 150 maassa ja palveluksessa on noin 46 000 työntekijää. Suomessa Sandvik on keskittynyt pora-, louhinta- ja materiaalinkäsittelylaitteiden valmistukseen sekä niihin liittyviin palveluihin. Asiakkaiden haasteisiin vastaaminen saa meidät tekemään teollisista prosesseista entistä tehokkaampia, kannattavampia ja turvallisempia. Asiantuntemuksen ja kekseliäisyyden hyödyntämistä tuottavuuden parantamiseksi.