Hitsausneuvojaa tarvitaan myös maailmalla

Olli Keskinen
Welding Instructor, eli hitsausneuvoja
Kemppi

Olli vaihtoi datanomi-opinnot kone- ja tuotantotekniikan oppisopimuskoulutukseen. Nyt hitsausneuvojana hän matkustaa maailmalla opettamassa hitsausta.

Peruskoulusta ammattiopistoon opiskelemaan datanomiksi - ei ollutkaan oma juttu

Töissä kiinteistöhuollossa

Oppisopimuksella opiskelemaan kone- ja tuotantotekniikan perustutkintoa, levyseppähitsaajaksi

Töiden ohessa Kansainvälinen hitsausneuvojan koulutus (IWS)

Töihin Kempille hitsausneuvojaksi

Työ ohessa hitsaajan ammattitutkinto - seuraava tavoite: hitsaajamestarin erikoisammattitutkinto

Koulutus

Oppisopimuksella kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto, Hitsaajan ammattitutkinto, Kansainvälinen hitsausneuvojan koulutus

Olli on töissä Kempin Hitsauspalvelut-tiimissä hitsausneuvojana. Tiimi vastaa uusien hitsauslaitteiden ja palvelujen kouluttamisesta Kempin tytäryhtiöille, maahantuojille ja jälleenmyyjille. Tiimi suunnittelee myös koulutusmateriaalit ja he käyvät asiakkaiden luona ratkomassa ongelmia tai esittelemässä uusia hitsauslaitteita ja -ratkaisuja. Ollin työhön kuuluu myös Kempin tuotteiden esittely messuilla ja seminaareissa eri puolilla maailmaa. Tuotekehityksen tukeminenkin on osa Ollin työtä.

Sosiaaliset taidot ovat tärkeitä Ollin työssä kouluttajana ja neuvojana. Koulutus muuttuu opetettavien mukaan, välillä koulutettavana on tuotteen loppukäyttäjä (hitsaaja), välillä hitsauslaitteiden ja -palvelujen myyjä. Lisähaasteen tuovat kulttuurierot – Kempillä on asiakkaita eri puolilla maailmaa, Aasiassa, Lähi-idässä sekä Etelä- ja Pohjois-Amerikassa. “Pidän siitä, että saan itse päättää miten koulutan. Pitkäjänteisyyttä ja sosiaalisuutta tarvitaan.”

Kemppi

Kemppi on Suomen kolmanneksi älykkäin yritys ja maailmanlaajuisesti toimiva edelläkävijä hitsausteknologian ja hitsausohjelmistojen kehittämisessä. Me Kempillä tiedämme, että täydelliseen hitsaukseen tarvitaan ammattihitsaajia, nykyaikaisia hitsaustuotannon hallintaohjelmistoja ja innovatiivisia laitteita. Nykyään laitteiden on oltava yhteydessä paitsi toisiinsa myös internetiin monin tavoin. Siinä kyse on elektroniikasta, tiedosta ja datasta.