Somettaminen – työtä teollisuudessa

Pauliina Tiainen
Tradenomi
Metso

Sosiaalisen median eri kanavien ylläpito, valokuvaus ja videoiden teko - työtä teollisuudessa! Metson globaalissa viestintätiimissä somevastaava näkee nopeasti oman työnsä jäljen.

Lukion jälkeen Euroopassa kielikursseilla ja työleireillä "miettimässä"

Mitä opiskelemaan - kieliä, kansainvälistä liiketoimintaa, maantietoa, historiaa?

Opiskelupaikan valinta: Ammattikorkeakoulu, englanninkielinen European management kaksoistutkinto

Kaksi vuotta kansainvälisen liiketoiminnan ja markinoinnin opiskelua Suomessa EVTEK-AMKissa (nyk. Metropolia)

Opiskelujen ohella töissä uimavalvojana ja satamavalvojana, työharjoittelu Lumenella viestintätiimissä

Kolmas opiskeluvuosi Englannissa Lincolnin yliopistossa viestintää ja mainontaa

Tradenomiksi valmistumisen jälkeen mm. mainostoimistossa ja Canonin viestinnässä

Metsolle Clobal Communications -tiimiin ensimmäiseksi somevastaavaksi

Metropolia ammattikorkeakoulu

Myllypurontie 1, 00920 Helsinki

Pauliina on Metsolla ensimmäinen some-vastaava. Hän on päässyt rohkeasti kehittämään uutta tehtäväkuvaansa. Pauliina vastaa sosiaalisesta mediasta globaalisti sekä auttaa kollegoita monikanavaisessa sisällöntuotannossa ja nettisivujen kehittämisessä. Hän auttaa myös tapahtumien järjestämisessä ja niiden sometuksessa. Hän kuvaa ja videoi itse paljon.

Työssä innostaa uuden luominen ja sen näkyminen nopeasti. Myös esitysten visualisointi ja tekstien muokkaaminen inspiroivammaksi on kiinnostavaa. Suorat yhteydet asiakkaisiin ja heidän auttamisensa tuo monipuolisuutta ja vaihtelua työpäiviin.

Kielet, kuvaamataito ja kansainvälisyys kiinnostivat Pauliina jo koulussa. Hyvä pohja työlle, jossa tarvitaan myös kirjoitustaitoa, kuvaus-, kuvankäsittely- ja videon editointitaitoja. Somevastaavalla pitää olla hallussa myös asiakasymmärrys ja kykyä reagoida nopeasti.

Metso

Metso toimittaa ratkaisuja kaivos-, kivenmurskaus-, kierrätys-, öljy-, massa-, paperi- ja prosessiteollisuudessa toimiville asiakkailleen. Tuemme asiakkaitamme laajalla palveluvalikoimalla sekä maailmanlaajuisella yli 80 palvelukeskuksen ja noin 6 000 palveluammattilaisen verkoston avulla. Kaikki työntekijämme voivat olla ylpeitä johtavista ratkaisuistamme, jotka ovat pohjana pitkäjänteisille asiakassuhteille. Autamme asiakkaitamme parantamaan toimintansa tehokkuutta, vähentämään riskejä ja lisäämään kannattavuutta. Rakennamme yhdessä uutta, kestävää kasvua.