Opiskelemaan mitä haluaa osata ja mihin haluaa vaikuttaa

Tuulia Kuoppamäki
Automaatiotekniikan insinööri
MSK Group

Tuulia valitsi opintonsa sen perusteella mitä hän haluaa isona tehdä ja minkälaisiin asioihin vaikuttaa. Nyt hän on Junkkarilla johtoryhmän jäsen ja vastaa tiiminsä kanssa Junkkarin tuotteiden valmistuksesta.

Kotona työkalut pysyivät käsissä, mopoikäisenä myös skootterin fiksailu onnistui

Lukion jälkeen ammattikorkeakouluun opiskelemaan automaatiotekniikkaa - tulevaisuuden juttu

Opintojen ohessa töissä Pentikillä - esimieskokemusta myymäläpäällikön sijaisuudesta

Työharjoitteluun MSK Cabinsille, koneille valokuvallisia huolto-ohjeita

Työt Cabinsilla jatkuu tuotannonkehitysinsinöörinä, ja opinnot jatkuu

Valmistuminen: Automaatiotekniikan insinööri AMK, koneautomaatio

Cabinsilla nimitys kokoonpano-osastosta vastaavaksi, ja Johtamisen erikoisammattitutkinnon opiskelu työn ohessa

MSK:lla sisaryritys Junkkari haki tuotantopäällikköä - haku ja nimitys

Tuulia on MSK Junkkarilla johtoryhmän jäsen ja vastaa tuotannosta. Junkkari suunnittelee ja valmistaa maa- ja metsätaloustuotteita, luotettavia työkoneita- ja laitteita maanviljelijöille eri puolille maailmaa.

Yhdessä ammattitaitoisen tiiminsä kanssa Tuulia vastaa Junkkarin tuotteiden valmistuksesta “takaovelta etuovelle”. Tuulia on sekä tuotanto- että ostopäällikkö. “Olemme onnistuneet työssämme, kun maanviljelijät saavat luotettavat koneensa ajallaan. Kun valmistamme kilpailukykyisiä tuotteita pystymme vaikuttamaan myös siihen, että maanviljelijöiden tuottaman ruuan hinta on kohtuullista.”

Ongelmien ratkominen ja haasteiden voittaminen innostaa Tuulia. “Onnistumisen tunne on esimerkiksi se, kun “excelin kanssa saa pyöritettyä” tuotannon kuormitukseen liittyvää tietoa, jonka avulla pystyn keskittämään tiimin toiminnan oikeaan suuntaan.” Tuotannon tehostaminen ja kehittäminen on Tuulian tehtävien keskiössä.

LUMA-aineet kiinnostivat Tuulia koulussa. “Looginen päättelykyky on suoraan johdannainen matemaattisesta päättelykyvystä, joka myös kehittyy vuosien myötä jatkuvalla harjoittelulla!” Looginen päättelykyky on välttämätöntä Tuulian työssä sekä sosiaaliset taidot ja sinnikkyys.

Automaatiotekniikan opinnot Tuulia valitsi pohdittuaan mitä hän haluaa osata, minkälaisten asioiden kanssa hän haluaa työelämässä olla tekemisissä ja mihin vaikuttaa.

Ihmisten johtaminen on osa Tuulian työtä ja työntekijöiden hyvinvointi on hänelle tärkeää. Esimiehen tehtävä on mahdollistaa hyvät työnteon edellytykset. ” Junkkarin porukka tuntuu isolta perheeltä. Kaikki tuntevat toisensa ja toisista välitetään. Ihmiset eivät ole lukuja vaan persoonia ja erilaisuutta täytyy arvostaa!”

MSK Group

MSK Group on kansainvälinen monialakonserni, jonka maa- ja metsätaloustuotteita myydään kaikkialla maailmassa. MSK:n avulla asiakkaiden arki sujuu, sukupolvesta toiseen. Junkkari suunnittelee, markkinoi ja valmistaa kylvöön, kuljetukseen sekä metsänhoitoon tarkoitettuja koneita. Cabins suunnittelee, markkinoi ja valmistaa turvaohjaamoja maa- ja metsätalouskoneiden valmistajille - koneiden käyttäjille miellyttävä työympäristö.