Erityisosaamista sairaaloiden LVI-suunnitteluun

Jani Vanhala
Sähköasentaja ja talotekniikan insinööri
Sitowise

Sitowisen Talotekniikan yksikössä LVI2-osastolla on erityisosaamista sairaaloiden suunnitteluun. Projektipäällikkönä Jani johtaa, ohjaa ja suunnittelee sairaalloille toimivia ja tehokkaita LVI-järjestelmiä.

Yläasteelta ammattiopistoon opiskelemaan sähköasentajaksi - hyvät työllistymisnäkymät

Työssäoppimijaksoilla alkoi kiinostaa LVI (lämpö, vesi ilmastointi)

Opiskelu jatkuu Metropolia Ammattikorkeakoulussa, Talotekniikan koulutusohjelma

Suuntautumisvaihtoehdoksi LVI-suunnittelu

Sitowisella LVI-suunnitteluharjoittelija

Talotekniikan insinööri AMK - Sitowisella LVI-suunnittelija

Suunnittelijasta LVI-projektipäällikkö

Jani on Sitowisella Talotekniikan yksikössä LVI2-osastolla projektipäällikkö. Hän johtaa ja ohjaa suunnittelijoita ja tekee myös itse lämpö-, vesi- ja ilmanvaihtosuunnitelmia. Janin osasto on erikoistunut ylläpitämään ja kehittämään sairaaloiden LVI-järjestelmiä. Sairaaloiden LVI-suunnittelussa on omat erikoispiirteensä, talotekniikan toimivuus on erittäin tärkeää esimerkiksi leikkaussalissa ja hygienia on otettava huomioon jo suunnittelutyössä.

Hankkeet suunnitellaan ja tehdään tiimityönä ryhmissä, joissa on eri alojen osaajia, esimerkiksi arkkitehti, akustikko, sähkö- ja rakennesuunnittelijat. Suuremmissa hankkeissa lämpö-, vesi-, ilmanvaihto-, akustiikka- ja energiasuunnittelijoita voi olla mukana useita.

“Suunnitteluratkaisuihin tarvitaan luovuutta ja tietoteknist√§ osaamista, LVI-tekniikan ymm√§rt√§miseen fysiikkaa ja j√§rjestelmien mitoittamiseen matemaattista osaamista!”

Sitowise

Sitowise on suurin suomalaisomisteinen rakennusalan suunnittelu- ja konsultointitoimisto. Sitowise suunnittelee ja rakentaa tulevaisuuden asuinympäristöjämme vastuullisesti ja yhteistyössä loppukäyttäjien kanssa. Sitowisen tekeminen perustuu syvälliseen ymmärrykseen asiakkaiden tarpeista, toiveista ja odotuksista - kestävää kehitystä unohtamatta.