Automaatiolla ergonomiaa ja helppokäyttöisyyttä

Jouni Lindgren
Automaatiotekniikan insinööri
Sandvik

Ammattiopistossa automaatiotekniikka innosti jatkamamaan insinööri-opintoihin. Jounin automatisointiratkaisuilla laitteet toimivat etäohjauksella kaivoksissa.

Kaksoistutkintoa suorittamaan - Valkeakosken ammattiopistosta automaatioasentajan perustutkinto ja aikuislukiosta ylioppilastutkinto

Kesätöissä paperitehtaalla koneapulaisena ja opintojen edetessä automaatioasentajana

Hämeen ammattikorkeakouluun opiskelemaan automaatiotekniikkaa

Pääaineeksi teollisuuden palveluliiketoiminta ja kunnossapito, sivuaineet: automaatiosuunnittelu, prosessi- ja energiatekniikka

Insinööritoimistosta automaatiotestaajaksi Sandvikille

Siirtyminen järjestelmäsuunnittelijaksi tekemään automaatioratkaisuja

HAMK Hämeen ammattikorkeakoulu Hämeenlinna

  Vankanlähde 9, 13100 Hämeenlinna

Koulutus

Insinööri AMK, Hämeen Ammattikorkeakoulu, Automaatiotekniikan koulutusohjelma, pääaine Teollisuuden palveluliiketoiminta ja kunnossapito

Halu päästä nopeasti työelämään ja tekniikka veivät Jounin ammattiopistoon. Automaatiotekniikka kiinnosti ja innosti jatkamaan opintoja ammattikorkeakouluun.

Jouni on Sandvikin Tampereen tehtaalla suunnittelemassa maanalaisten porauslaitteiden automatisointijärjestelmiä. Tarkoitus on tehdä markkinoiden parhaita laitteita, jotka ovat helppoja ja ergonomisia käyttäjille.

Suunnittelemalla laitteet toimimaan itsenäisesti tai etäohjauksella saadaan esimerkiksi ihmiset pois kaivoksista työskentelemään ohjaamoihin. Uusia ratkaisuja kehitetään, jotta tulevaisuudessa laitteet olisivat itseoppivia eli tietävät mitä malmia ovat louhimassa ja miten poraavat.

Sandvik

Sandvik on korkean teknologian teollisuuskonserni, joka toimii yli 150 maassa ja palveluksessa on noin 46 000 työntekijää. Suomessa Sandvik on keskittynyt pora-, louhinta- ja materiaalinkäsittelylaitteiden valmistukseen sekä niihin liittyviin palveluihin. Asiakkaiden haasteisiin vastaaminen saa meidät tekemään teollisista prosesseista entistä tehokkaampia, kannattavampia ja turvallisempia. Asiantuntemuksen ja kekseliäisyyden hyödyntämistä tuottavuuden parantamiseksi.