Älykkäitä nostureita – lisää turvallisuutta ja tehokkuutta asiakkaille

Sami Piittisjärvi
Sähköinsinööri
Konecranes

Sähköasentajan ja sähkö- ja automaatiotekniikan insinöörin opinnot ovat vahva perusta sähkösuunnitteluun maailman johtavan teollisuus- ja satamanostolaitteiden valmistajan huolto- ja modernisaatiopalveluissa.

Peruskoulusta ysin keskiarvolla opiskelemaan sähköasentajaksi - käsillä tekeminen innosti

Jatko-opiskelu alkoi kiinnostaa, samoin halu tehdä töitä ulkomailla

Työkokemusta sähköasentajana eri yrityksistä

Opiskelemaan Metropolia ammattikorkeakouluun sähköinsinööriksi, painotus teollisuuden sähkökäytöt

Kesätöihin ABB:lle moottoreiden ja generaattoreiden koestajaksi

Työ ABB:llä jatkui opintojen ohella ja eteneminen koestusinsinööriksi

Opinnäytetyö Konecranesille teollisuusnostureiden sähkösuunnittelijana

Valmistuminen ja vaihto Port Service -yksikköön suunnittelijaksi ja eteneminen sähkösuunnittelutiimin vetäjäksi

Metropolia ammattikorkeakoulu

Myllypurontie 1, 00920 Helsinki

Konecranesilla kehitetään jatkuvasti nostolaitteisiin uusia teknologioita ja älykkäitä ratkaisuja, joilla parannetaan asiakkaiden prosessien turvallisuutta ja tehokkuutta. Esimerkiksi sensorien ja ohjelmoitujen logiikoiden avulla nosturit osaavat diagnosoida itsensä. Lasereiden ja paikanmittausjärjestelmien nosturit valitsevat itse parhaat kulkureitit. Tulevaisuudessa asiakkaille voidaan tarjota ennustavia huoltopalveluja yhdistämällä asioiden internettiä (IoT) ja koneälyä.

Samin työ Sähkösuunnittelun tiiminvetäjänä edellyttää sekä teknisiä tietoja ja taitoja että sosiaalisia taitoja. Hän osaa tehdä monimutkaisia teknisiä päätöksiä ongelmien ratkaisemiseksi yhdessä tiiminsä kanssa, joka koostuu ammattilaisista eri kansallisuuksista ja kulttuureista. “Teorioiden ymmärtäminen on perusta ymmärtää miten asiat toimivat, jotta pystyy nopeasti tekemään tarvittavia muutoksia teknisiin ratkaisuihin ja ymmärtää myös niiden taloudelliset vaikutukset.”

Työn monipuolisuus innostaa Samia. “Yhtenä päivänä saatan olla toimistolla suunnittelemassa asiakasprojektin sähköjä, toisena kouluttamassa tiimiäni ja kolmantena toisella puolella maailmaa myymässä asiakkaalle uusia ratkaisuja tai haalarit päällä valvomassa työn edistymistä!” Työ myös haastaa kehittymään, Samilla on tuotantotalouden maisterivaiheen opinnot suunnitelmissa.

Konecranes

Konecranes on maailman johtava nostolaitevalmistaja, asiakkaitamme ovat muun muassa kone- ja prosessiteollisuus, telakat, satamat ja terminaalit. Konecranes on sitoutunut toimittamaan nostolaitteet ja huoltopalvelut kaikkiin mahdollisin nostotarpeisiin, ja siten lisäämään asiakkaiden liiketoiminnan arvoa ja tehokkuutta.