“Keksijänä” laatua ja työmukavuutta hitsaukseen

Paavo Sivula
Konetekniikan insinööri

Mekaniikkasuunnittelijan kädenjälki näkyy hitsaajan työvälineissä - työmukavuutta, laatua, tehokkuutta ja kestäviä hitsattuja rakenteita ympäri maailmaa.

Lukion jälkeen töissä korjaamassa autoja myymässä varaosia

Karelia Ammattikorkeakouluun opiskelemaan konetekniikkaa

Erikoistuminen mekaniikkasuunnitteluun - oma juttu!

Valmistuminen insinöriksi ja töihin Abloylle tuotesuunnittelijaksi

Työn ohessa opiskelemaan konetekniikan diplomi-insinööriksi Lappeenrannan teknilliseen yliopistoon

Kempille tuotekehitysinsinööriksi

Karelia-ammattikorkeakoulu Joensuu

Karjalankatu 3, 80200 Joensuu

Paavo Sivula on R&D Engineer, eli tuotekehitysinsinööri. Tiiminsä mekaniikkasuunnittelijana hänellä on iso rooli kehitettäviin tuotteisiin liittyvissä mekaanisissa ratkaisuissa. Suunnittelu tehdään projekteissa, joissa ovat mukana sekä Kempin muut suunnittelijat että asiakkaiden asiantuntijat.

Paavon tiimissä uuden tuotteen suunnittelu alkaa projektiryhmän visiosta, jonka toteutuskelpoisuutta testataan ensin tietokonemallinnuksilla. Silloin tutkitaan miltä tuote voisi näyttää ja miten sen voisi valmistaa. Jos suunnitelmat näyttävät toteutuskelpoisilta valmistetaan prototyyppi esimerkiksi 3D-tulostamallla.  Jos prototyyppikin todetaan testaamalla toimivaksi, pääsee laite tuotantoon.

“Olen kehittämässä uusia ratkaisuja, jotka auttavat asiakkaita valmistamaan tehokkaammin parempia hitsattuja rakenteita! Esimerkiksi fysiikan ilmiöiden ymmärtäminen mahdollistaa soveltamisen suunnittelutyössä.”

Kemppi

Kemppi on Suomen kolmanneksi älykkäin yritys ja maailmanlaajuisesti toimiva edelläkävijä hitsausteknologian ja hitsausohjelmistojen kehittämisessä. Me Kempillä tiedämme, että täydelliseen hitsaukseen tarvitaan ammattihitsaajia, nykyaikaisia hitsaustuotannon hallintaohjelmistoja ja innovatiivisia laitteita. Nykyään laitteiden on oltava yhteydessä paitsi toisiinsa myös internetiin monin tavoin. Siinä kyse on elektroniikasta, tiedosta ja datasta.