Åbo Akademi

Tuomiokirkontori 3, 20500 Turku

Tiesitkö, että joka viides Åbo Akademin opiskelijoista on suomenkielinen? Jos haet varmuutta ruotsin kielen taitoosi, opiskelu Åbo Akademissa tarjoaa sinulle oivan mahdollisuuden ottaa toinen kotimainen haltuun. Sujuva kielitaito tulee kuin huomaamatta, kun opiskelet valitsemaasi alaa ruotsinkielisessä ympäristössä, ruotsinkielisten opiskelukavereidesi kanssa. Meillä luennot ovat ruotsiksi (maisteritasolla myös englanniksi) mutta sanakirjan käyttö on sallittua – et tosin tarvitse sitä pitkään, sillä Suomen suurin kielikylpy on todistetusti tehokas.

Be the solution – opiskele diplomi-insinööriksi

Opiskele tekniikkaa Åbo Akademissa ja ole mukana kehittämässä parempaa ja kestävämpää tulevaisuutta. Kemian- ja prosessitekniikan diplomi-insinööriksi opiskeleva kouluttautuu tulevaisuuden haasteiden ratkojaksi. Tietotekniikan ja tietojenkäsittelytieteen opiskelijana parannat ja helpotat ihmisten elämää tietotekniikan avulla.

Åbo Akademin tekniikan koulutusohjelmat:

Kemian- ja prosessitekniikan koulutusohjelman suuntautumisvaihtoehdot:

  • Kemiantekniikka, diplomi-insinööri (Turku)
  • Prosessitekniikka, diplomi-insinööri (Turku)
  • Energiatekniikka, diplomi-insinööri (Vaasa)

Lue lisää kemian- ja prosessitekniikan koulutusohjelmasta

Informaatioteknologian koulutusohjelma:

  • Tietotekniikka, diplomi-insinööri (Turku ja Vaasa)
  • Tietojenkäsittelytiede, filosofian maisteri (Turku)

Lue lisää informaatioteknologian koulutusohjelmasta

Katso lisää

Saat kielitaidon kaupan päälle

Tekniikanopinnoissa pärjää, vaikkei ruotsin kielitaito ole parhaimmillaan. Apua saa sekä kanssaopiskelijoilta, opettajilta että sanakirjasta. Sitä paitsi, matikka on kansainvälinen kieli!

’’Opinnot vieraalla kielellä jännittivät paljon, mutta kielitaitoni kohentui kuitenkin huimasti ensimmäisen vuoden aikana. Opiskelun aloittaminen Åbo Akademissa on varmastikin ollut tähänastisista päätöksistäni paras! Ilmapiiri täällä on positiivinen, vastaanottavainen ja kannustava, enkä ole katunut valintaani – nyt en voisi kuvitellakaan opiskelevani muualla.’’

– Ilona, kemian ja prosessitekniikan opiskelija.

Katso lisää

Opiskelijakaupunki Turku

Turussa on kaikki mitä opiskelija voisi toivoa opiskelukaupungistaan! Kuudesta korkeakoulusta kertyy opiskelijoita 40 000, joten voit olla varma siitä, että aina jossakin on jotain hauskaa tekeillä.

Turussa asut aina lähellä opiskelupaikkoja, sekä ystäviä että keskustaa. Huolimatta kaikesta ohjelmasta jota Åbo Akademin monet opiskelijajärjestöt tarjoavat myös Turku kaupunkina tarjoaa kulttuuria, urheilua, tapahtumia sekä upeaa luontoa. Tekniikan opiskelijat opiskelevat Åbo Akademin upouudessa campusrakennuksessa Aurumissa, jossa Åbo Akademin ja Turun Yliopiston opiskelijat kohtaavat supermodernissa ja kestävää kehitystä huokuvassa ympäristössä.

Tule kokemaan kauniita syysaamuja kuuluisalla Piispankadulla, kesäiltoja joen äärellä tai Vartiovuorenmäkeä täynnä haalaripukuisia vappujuhlijoita sekä kaikkea muuta mitä tämä monipuolinen opiskelukaupunki voi tarjota!

Katso lisää