MyTech-päivä

MyTech-päivänä tutustutaan teknologia-alaan tekemällä opintovierailu teknologiayritykseen ja tekniikan alan korkeakouluun ja/tai ammatilliseen oppilaitokseen.

MyTech-päivä – Tutustutetaan nuoret teknologia-alaan!

Teknologiateollisuuden MyTech tukee yläkoulujen ja toisen asteen uudenlaista oppimista. Se tarjoaa toimintakonseptin, jossa oppilasryhmä tekee MyTech-päivän aikana opintokäynnin teknologiayritykseen ja halutessaan myös tekniikan alan korkeakouluun ja/tai ammatilliseen oppilaitokseen. MyTechin tavoitteena on havainnollistaa teknologian merkityksellisyyttä ja innostaa nuoria valitsemaan teknologia-ala.

Nuorille on tärkeää nähdä, mitä matemaattis-luonnontieteellisellä ja teknologisella osaamisella voi tehdä tosielämässä. Teknologiateollisuus ry haluaa tarjota nuorille tietoa ja kokemuksia heidän valintojensa tueksi ja mahdollistaa MyTech-opintovierailut kaikkialla Suomessa yläkoululaisille ja toiselle asteelle. Teknologiateollisuus ry edustaa noin 1800 suomalaista teknologiayritystä. Nämä yritykset työllistävät välillisesti yli 700 000 suomalaista ja haluavat huolehtia myös tulevaisuuden osaajista. Teknologia-alan osaamistarpeet ovat muutoksessa. Teknologiateollisuuden osaamistarveselvityksen (2021) mukaan alalle tarvitaan 130 000 osaajaa seuraavan kymmenen vuoden aikana.

Miksi mukaan?

  • Opettajalle ohjelma on kätevä tapa toteuttaa opintokäynti teknologiayritykseen ja tekniikan alan ammatilliseen oppilaitokseen ja/tai korkeakouluun.
  • Opintokäynneillä havainnollistetaan teknologian merkityksellisyyttä nuoria kiinnostavien aiheiden kautta.

Matkatukihakemukset

Matkatuet ovat siirtyneet kesätauolle. Kiitos kaikille mukavasta MyTech-vierailukaudesta ja hyvää kesää – Palataan asiaan syyslukukauden käynnistyttyä!

Tutustu matkatukihakemukseen liittyviin ohjeisiin ja hae matkatukea viimeistään kaksi viikkoa ennen aiottua MyTech-päivää. Huomioihan, että saamme hakemuksia runsaasti ja varaamme sen vuoksi aikaa hakemusten käsittelylle. Saat hakemukseesi vastauksen sähköpostitse. Kun olet saanut myönteisen päätöksen, voit varmistaa kuljetuksen yksityiskohdat bussifirman kanssa. Lue tarkemmat ohjeet ja vinkit!

  1. Valitse opintokäyntikohteeksi lähialueesi teknologiayritys Teknologiateollisuus ry:n jäsenistä: https://teknologiateollisuus.fi/fi/jasenluettelo. (Matkatukea on mahdollista saada koulun lähialueella tehtäviin opintokäynteihin, jotka tehdään huhtikuun loppuun mennessä. Riippuen tilanteesta matkatukea voidaan myöntää myös kauempana, kuitenkin enintään 120 km etäisyydellä lähtöpaikasta olevaan kohteeseen.)
  2. Voitte halutessanne valita opintokäynnillenne teeman: kiertotalous ja ilmastonmuutos, terveys ja hyvinvointi, kyberturvallisuus tai tulevaisuuden elinympäristö. Teemat auttavat teitä opintokäynnin suunnittelussa. Tutustu teemoihin tästä!
  3. Soita valitsemasi yrityksen vaihteeseen ja sovi oppilasvierailuista vastaavan henkilön kanssa opintokäynnin ajankohdasta. Jos nimettyä henkilöä yrityksessä ei ole, kannattaa asiasta keskustella esim. henkilöstöstä vastaavan henkilön kanssa. Jos opintokäynnillenne on valittuna jokin teemoista, tästä on hyvä jutella yrityksen kanssa.
  4. Tämän lisäksi voit sopia samalle päivälle opintokäynnin tekniikan alan ammatilliseen oppilaitokseen tai korkeakouluun. Jos oppilaitoksessa on MyTech-opiskelijalähettiläitä, kannattaa heidät pyytää ottamaan mukaan tapaamiseen. He järjestävät ohjelmaa teille. Katso oppilaitosten yhteyshenkilöt täältä.
  5. Kun MyTech-päivän ajankohta on selvillä, kysy 2-3 tarjousta bussikuljetuksesta. Kun vierailukohteen yhteystiedot ja kuljetuksen hinta on selvillä, tee matkatukihakemus tästä. Matkatukea maksetaan vain, jos kyseessä on Teknologiateollisuus ry:n jäsenyritys lähialueella. Pelkkiin oppilaitosvierailuihin emme myönnä matkatukea. Matkatukihakemus on tehtävä hyvissä ajoin ennen sovittua toteutuspäivää, vähintään 2 viikkoa aiemmin. Käsittelemme matkatukihakemukset saapumisjärjestyksessä n. kerran viikossa.
  6. Odota kunnes saat Teknologiateollisuudelta matkatukipäätöksen sähköpostiisi.

MyTech-päivä

  • Varmista vielä tapaamisajankohdat ja varaa bussikuljetus sen jälkeen, kun matkatukihakemus on hyväksytty.
  • Varaa oppilasryhmällesi koululta retkieväät.