MyTech-podcastsarja

Miltä oppimisen, koulutuksen ja työelämän tulevaisuus näyttää teknologian kehityksen näkökulmasta? Kolmiosainen, erityisesti opettajille suunnattu MyTech-podcastsarja sukeltaa tähän tematiikkaan teknologian ja koulutuksen huippuasiantuntijoiden haastatteluilla. Keskusteluja johdattelee työelämän teemoihin perehtynyt johdon konsultti Marjaana Toiminen.

Voit kuunnella MyTech-podcastsarjan myös Apple Podcastina

Osa 3:

Koulun tulevaisuus, keskustelijoina oppimisinnovaatioiden organisaation Hundred.orgin luova johtaja Saku Tuominen ja Teknologiateollisuuden koulutuspolitiikan johtava asiantuntija Leena Pöntynen

Mikä on koulun tehtävä ja millainen on sen tulevaisuus? Miten opettajan rooli muuttuu ja miten tulevaisuuden tärkeitä taitoja voi opettaa arjessa? Entä miten opettaja voi päivittää omaa osaamistaan kuormittumatta liikaa?

Osa 2: Koulun ja työelämän yhteensovittaminen, keskustelijoina opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinonen ja Teknologiateollisuuden johtaja Laura Juvonen

Osaajapulaa on nyt 40 eri alalla. Miten koulutusta ja työelämän tarpeita voisi paremmin sovittaa yhteen? Miten löytyisi yhteinen kieli sille, miten osaamistarpeita kuvataan?

Osa 1: Tekoäly ja työelämän murros, vieraana yrittäjä, Teknologiateollisuuden hallituksen puheenjohtaja Risto Siilasmaa

Risto Siilasmaan mukaan sivistykseen kuuluu ymmärtää, miten koneoppiminen toimii. Jatkuva oppiminen on meille kaikille välttämätöntä, mutta mikä on yritysten, valtion ja yksilöiden rooli osaamistarpeisiin vastaamisessa? Teknologiateollisuus ry:n, Nokian ja F-Securen hallituksen puheenjohtaja kertoo oman näkemyksensä muun muassa tekoäly-hypestä, ammattien tulevaisuudesta ja kirjojen merkityksestä.