Miksi teknologia?

Listasimme viisi syytä hakeutua teknologia-alalle johtaviin opintoihin.

1. MONIPUOLISET JA MERKITYKSELLISET TYÖT

Tule mukaan kehittämään ratkaisuja ilmastonmuutoksen torjuntaan tai kierrätykseen! Tai ehkä olet mukana tiimissä, joka kehittää energiatehokkaampia laitteita, arkea helpottavia digiratkaisuja tai ihmisten henkiä pelastavaa terveysteknologiaa? Teknologiayrityksissä suunnitellaan myös esimerkiksi turvallisia pyöräteitä ja siltoja. Tutustu, mitä kaikkea teknologia-alan nuoret osaajat työssään tekevät.

2. TÖITÄ RIITTÄÄ

Teknologiateollisuuden yrityksissä Suomessa on töissä tällä hetkellä noin 320 000 ihmistä. Ja lisää kaivataan! Syksyllä 2021 julkaistun Osaamispulssi-selvityksen mukaan alalle tarvitaan tulevan kymmenen vuoden aikana jopa 130 000 uutta osaajaa. Töitä siis riittää nyt ja tulevaisuudessa.

3. HYVÄ PALKKATASO

Teknologia-alan osaajille on kysyntää ja työstä saa hyvän korvauksen. Tällä hetkellä teollisuuden työntekijät tienaavat keskimäärin noin 3 200 €/kk ja ylemmät toimihenkilöt noin 5 300 €/kk. Lisää tietoa teknologiateollisuuden palkkatasosta löytyy esimerkiksi täältä.

4. TÖITÄ MONENLAISILLE OSAAJILLE

Teknologia-alalle on monta tietä: yrityksiin rekrytoitavista noin 60 prosentilla on korkeakoulututkinto ja lopuilla ammatillinen tutkinto. Teknologia-alan opintoja on tarjolla ammattioppilaitoksissa, ammattikorkeakouluissa ja yliopistoissa ympäri maan.

Yrityksissä kaivataan yhä monipuolisempaa osaamista. Yritykset nostavat Osaamispulssi-selvityksessä lähivuosien tärkeimmiksi osaamistarpeiksi seuraavat teemat: kyky jatkuvaan oppimiseen, digitalisaatio, vähähiilisyys, kiertotalous, asiakaslähtöisyys ja johtaminen. Nousussa on erityisesti kestävään arvonluontiin ja vastuullisuuteen liittyvä osaaminen.

5. KANSAINVÄLINEN TOIMIALA

Teknologiateollisuus on Suomen tärkein vientiala. Monilla yrityksillä on toimipaikkoja ympäri maailman tai vähintään kansainvälistä liiketoimintaa. Kielitaidosta on takuulla hyötyä, sillä myös työyhteisöt ovat yhä kansainvälisempiä. Yrityksissä arvostetaan kielitaidon lisäksi kykyä toimia monimuotoisissa yhteisöissä.