Turun yliopisto / University of Turku

Henrikinkatu 2, 20500 Turku

Turun yliopisto

20014 Turun yliopisto

Turun yliopistosta valmistuu kestävän tulevaisuuden rohkeita rakentajia, joille valmiit ratkaisumallit eivät riitä. Kuusi diplomi-insinöörin koulutusohjelmaa muodostavat vahvan tekniikan koulutuksen kokonaisuuden, joten pääset heti ensimmäisestä vuodesta alkaen osaksi tiivistä teekkariyhteisöä ja uutta teknillistä tiedekuntaa. Turkulaiselle teekkariudelle ominaista on kaksikielisyys ja tiivis yhteistyö yli oppiaine- ja korkeakoulurajojen. Teekkarimme ovat monimuotoinen ja monitieteinen joukko, jossa jokaisella on tilaa olla juuri sellainen kuin on.

Kansainvälisen tutkimusyliopiston koulutustarjonta, mutta samalla kompakti kampus ja kodikas tunnelma ovat Turun yliopiston ehdottomia valttikortteja. Turun yliopistossa voit valita sivuaineesi monitieteisen yliopiston laajasta kurssivalikoimasta ja rakentaa aidosti omannäköisesi tutkinnon.

University of Turku

University of Turku is an active international research university and a vibrant academic community of 25,000 students and employees from over 100 different countries.

The University provides students with innovative problem solving skills and high-standard, multidisciplinary education based on the most up-to-date research. Thanks to the outstanding services, compact campus, and active academic community, international students and scholars feel at home from the very beginning of their stay.

Students have many options to shape their own education. Most of our degree programmes offer multiple specialisations. At the University of Turku, you can choose your minor from the multidisciplinary university’s wide range of courses and build a degree that is truly your own.

Read more: University of Turku (utu.fi)

Automaatiotekniikka

Automaatiotekniikan koulutus alkaa Turun yliopistossa ensimmäistä kertaa syksyllä 2023. Perinteisen automaatio- ja konetekniikan osaamisen lisäksi ohjelmista valmistuvilla on hyvä teoreettinen tietämys ja käytännön valmius digitaalisen murroksen tuomien uusien teknologioiden ja menetelmien hallintaan.

Studies in English

Read more about International Master’s Degree Programmes in Technology and Engineering in University in Turku: utu.fi/en/study-at-utu/bachelors-and-masters-degree-programmes

Bachelor’s Degrees in Technology and Engineering are currently only available in Finnish.

Tutustu koulutusohjelmaan

Biotekniikka

Biotekniikan opinnot yhdistävät monipuolisesti insinööritieteitä ja bioalan osaamista, ja sisältävät runsaasti käytännön kokemusta kartuttavia harjoitustöitä. Biotekniikan diplomi-insinöörillä on taidot kehittää uutta tekniikkaa muun muassa lääketieteen, ympäristönsuojelun ja elintarviketeollisuuden tarpeisiin.

Tutustu koulutusohjelmaan

Konetekniikka

Nykypäivän ja tulevaisuuden konetekniikan diplomi-insinöörillä tulee olla perinteisen konetekniikan osaamisen lisäksi hyvä teoreettinen ja käytännön valmius digitaalisen murroksen tuomien uusien teknologioiden ja menetelmien hallintaan.

Tutustu koulutusohjelmaan

Lääketieteellinen tekniikka ja terveysteknologia

Lääketieteen tekniikan ja terveysteknologian ohjelmassa saat valmiudet kehittää terveysteknologian ja terveydenhoidon sovelluksia, joita sekä terveydenhuollon ammattilaiset että tavalliset kuluttajat voivat käyttää ja hyödyntää. Ohjelman opinnot painottuvat kliinisten ja hyvinvointia mittaavien lääketieteellisten järjestelmien teknologiaan.

Tutustu koulutusohjelmaan

Materiaalitekniikka

Materiaalitekniikan koulutus antaa sinulle valmiudet valita ja kehittää materiaaleja eri käyttötarkoituksiin. Osaat ottaa huomioon materiaalien taloudelliset vaikutukset ja niiden vaikutukset ympäristölle sekä huomioida materiaalien kierrätettävyyden.

Tutustu koulutusohjelmaan

Tietotekniikka

Tietotekniikan tutkinto-ohjelma valmistaa opiskelijat monipuolisesti sekä nykyisten että tulevaisuuden teknologioiden hyödyntämiseen osana monialaisia työyhteisöjä. Tutkinnossa voit syventyä valintasi mukaan data-analytiikkaan, ohjelmistotekniikkaan, tietoliikenne- ja kyberturvallisuusteknologiaan tai robotiikkaan ja autonomisiin järjestelmiin.

Tutustu koulutusohjelmaan

Turku opiskelijalle

Turku on opiskelijakaupunki isolla O:lla! Turussa on kaksi yliopistoa ja neljä ammattikorkeakoulua. Koulutusvaihtoehtoja on yli 170 ja korkeakouluopiskelijoita yli 40 000. Aktiivinen opiskelijaelämä, helpot ja toimivat liikenneyhteydet sekä kohtuuhintainen asuminen ovat Turun valtteja.

Suomen ensimmäisessä yliopistokaupungissa on paljon omaleimaisia opiskelijaperinteitä, ja vuosi etenee opiskelijatapahtumien syklissä. Vuonna 2020 tehdyn opiskelijakyselyn mukaan peräti 98 prosenttia turkulaisista korkeakouluopiskelijoista suosittelisi Turkua opiskelupaikaksi ystävilleen.

Turku Campus

The joint goal of the higher education institutions of Turku and the City of Turku is to be Finland’s best student city! Active student life, easy and well-functioning public transport, and affordable housing are Turku’s great assets. As many as 99% of the city’s students of higher education institutions recommend Turku as a student city to their friends.

Find out 10 reasons to choose the University of Turku: https://www.utu.fi/en/study-at-utu/why-utu

7 parasta syytä valita Turun yliopisto