Turun yliopisto

Henrikinkatu 2, 20500 Turku

Turun yliopisto

Turun yliopistosta valmistuu kestävän tulevaisuuden rohkeita rakentajia, joille valmiit ratkaisumallit eivät riitä. Neljä diplomi-insinöörin koulutusohjelmaa muodostavat vahvan tekniikan koulutuksen kokonaisuuden, joten pääset heti ensimmäisestä vuodesta alkaen osaksi tiivistä teekkariyhteisöä ja uutta teknillistä tiedekuntaa.

Kansainvälisen tutkimusyliopiston koulutustarjonta, mutta samalla kompakti kampus ja kodikas tunnelma ovat Turun yliopiston ehdottomia valttikortteja. Yliopisto tarjoaa yli 70 koulutusohjelmaa ja yli 130 oppiainetta 8 tiedekunnassa. Turun yliopistossa voit valita sivuaineesi monitieteisen yliopiston laajasta kurssivalikoimasta ja rakentaa aidosti omannäköisesi tutkinnon.

Biotekniikka, tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri

Biotekniikan opinnot yhdistävät monipuolisesti insinööritieteitä ja bioalan osaamista, ja sisältävät runsaasti käytännön kokemusta kartuttavia harjoitustöitä. Biotekniikan diplomi-insinöörillä on taidot kehittää uutta tekniikkaa muun muassa lääketieteen, ympäristönsuojelun ja elintarviketeollisuuden tarpeisiin.

Katso lisää

Konetekniikka, tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri

Nykypäivän ja tulevaisuuden konetekniikan diplomi-insinöörillä tulee olla perinteisen konetekniikan osaamisen lisäksi hyvä teoreettinen ja käytännön valmius digitaalisen murroksen tuomien uusien teknologioiden ja menetelmien hallintaan.

Katso lisää

Materiaalitekniikka, tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri

Materiaalitekniikan koulutus antaa sinulle valmiudet valita ja kehittää materiaaleja eri käyttötarkoituksiin. Osaat ottaa huomioon materiaalien taloudelliset vaikutukset ja niiden vaikutukset ympäristölle sekä huomioida materiaalien kierrätettävyyden.

Katso lisää

Tieto- ja viestintätekniikka, tekniikan kandidaatti ja diplomi-insinööri

Tieto- ja viestintätekniikan koulutus valmistaa opiskelijat monipuolisesti sekä nykyisten että tulevaisuuden teknologioiden hyödyntämiseen osana monialaisia työyhteisöjä. Diplomi-insinööritutkinnon suorittaneiden uramahdollisuudet alalla ovat erittäin monipuoliset niin Suomessa kuin ulkomailla, ja työpaikka valmistuneille on käytännössä varma. DI-koulutus antaa opiskelijalle valmiudet työskennellä ICT-alan osa-alueilla eri yhteiskunnan aloilla niin Suomessa kuin ulkomailla.

Katso lisää

Turku opiskelijalle

Turku on opiskelijakaupunki isolla O:lla! Turussa on kaksi yliopistoa ja neljä ammattikorkeakoulua. Koulutusvaihtoehtoja on yli 170 ja korkeakouluopiskelijoita yli 40 000. Aktiivinen opiskelijaelämä, helpot ja toimivat liikenneyhteydet sekä kohtuuhintainen asuminen ovat Turun valtteja.

Suomen ensimmäisessä yliopistokaupungissa on paljon omaleimaisia opiskelijaperinteitä, ja vuosi etenee opiskelijatapahtumien syklissä. Vuonna 2020 tehdyn opiskelijakyselyn mukaan peräti 98 prosenttia turkulaisista korkeakouluopiskelijoista suosittelisi Turkua opiskelupaikaksi ystävilleen.

Katso lisää